Miks on hääle vägi oluline ja mida tähendab intuitiivne laul?

Hääl peegeldab meie sisemaailma, meie emotsioone ja sügavamaid olemisekihte, millest me ise ei pruugi teadlikud olla. Läbi hääle teeme end maailmale nähtavaks ja väljendame oma soove, vajadusi ja sisemist tõde. Jõud, selgus, rahu ja nüansirikkus hääles peegeldab meie keskmes olemist, ühendust oma sisemise tõe ja armastusega iseenda ja end ümbritseva suhtes. Olles ühenduses oma elujõuga peegeldub see ka meie igapäevaelu suhtlemistes.

Intuitiivne laul on läbi rahunemise ja lõdvestusseisundi laulmine täpselt seda, mida hetkel tunned ja seda soovi korral sõnadega või ilma ning täpselt sellisel lauluviisil, rütmil, häälitsusel, mis endale meeldib. Seda võiks nimetada ka sisemisest hetkeseisundist sõltuvaks improviseerimiseks. Kui lisada juurde mõttefookus või taotlus ja läbi soovitu ettekujutamise on võimalik laulule anda kindel funktsioon, kas tervendus oma kehale, esile kutsuda või vabastada teatud emotsiooni endas või ruumis.

3 väestavat hääleharjutust

Eeldus on hingamine ja rahuseisund

Väestava hääle tekitamise eelduseks on sügav hingamine ja rahuseisund. Hinga 20 sekundit kiirelt nina kaudu sisse ja suu kaudu välja ja 30 sekundit samamoodi hingata hästi sügavalt ja rahulikult sisse välja. Harjutust teha 2-3 korda järjest ja kui on tunne ja soov, võib teha ka rohkem.

Hinga sügavalt sisse ja välja erineval kõrgusel

Hinga sügavalt sisse ja hääli enda jaoks mugaval häälekõrgusel ja enda valitud häälikul läbi kõik energiakeskused ehk tšakrad. Alusta juurest ning liigu kroontšakra suunas nii, et alustades on hääletoon madalam ja kõrgemale liikudes muuda häält tunde järgi kõrgemaks ning et läbi heli tekiks aimatav helivibratsioon vastavas keskuses.

Tee loomahääli

Kuula või tuleta meelde erinevaid loomahääli ja püüa neid imiteerida.