1. Rand puhastab mõtteid

Vesi on looduslik stressileevendaja. Merelained toovad meelerahu, puhastavad pea mürgistest ja halbadest mõtetest, rahustavad närvilist meelt ja lõõgastavad väsinud vaimu. Istu rannal, kuula lainete loksumist, naudi mere lõpmatust ja lase endal lihtsalt olla. Kui sul tõesti ei ole võimalik mere äärde minna, hüppa basseini, vanni või võta kasvõi väike dušš — vesi puhastab.

2. Rand suurendab loovust

Kui tunned, et oled täiesti kinni jooksnud ja loovus on su seest kadunud, mine randa. Rahu ja lõõgastus, mida rannaliivas jalutades ja merelainete loksumist kuulates koged, avavad su meeled uuesti kõigele värskele ja annavad võimaluse keskenduda kõige olulisemale.

3. Rand leevendab depressiooni

Lainete loksumine, kajakate kisa, looduse lõhnad ja värvid viivad su peaaegu meditatiivsesse seisundisse. Kui tunned ärevust, muret, paanikat ja seda, kuidas kõik kuhjub kokku, mine jaluta pisut rannas veepiiril, lase soojal mereveel silitada oma jalalabasid, naudi, kuidas liiv masseerib jalataldu ja tunned, kuidas pinge kehast kaob.

4. Rand paneb sind elule teise pilguga vaatama

Looduses viibimine muudab inimesi õnnelikumaks. Rand ja merelained toovad heaolutunde ja rahulolu, mida sa tegelikult igalt poolt mujalt ja erinevatest abiainetest (toit, alkohol, ravimid) otsinud oled ilma, et sellega kaasneks mingeid kõrvalnähte. Värskendav suplus lööb pea selgeks ja pärast ujumist päikest võttes või loodust nautides märkad, kuidas tunned end iga sekundiga järjest paremini.

5. Rannas puhkad end välja

Pärast pooletunnist rannas viibimist tunned end täiesti uue inimesena, sest oled lõõgastunud, heas tujus ja energiat täis. Kui lubad endal nautida looduse ilu ilma nutivahenditeta, teed endale suure teene. Viska liiva peale pikali, sule hetkeks silmad ja puhka! Aga muidugi jälgi seda, et sa päikesepistet või -põletust ei saaks, see võib praeguste ilmadega väga kiiresti juhtuda.

Allikas: Higher Perspective