Kui jahid aga parimaid tulemusi, siis võiksid teada, et teadlased on avastanud nii meeste kui ka naiste jaoks parima kellaaja, et maksimaalselt rasva põletada.

30 naist ja 26 meest järgisid 12-nädalast treening-ja toitumiskava ning tegid neljal päeval nädalas erinevaid treeninguid. Juhuslikult valituna treenisid mehed ja naised hommikul 6:30-8:30 või õhtul 18:00-20:00.

Hommikul treenijad ei söönud enne jõusaali minekut, kuid sõid siiski neli söögikorda päevas, üks kordadest oli vahetult peale trenni.

Õhtul trennis käijad sõid samuti neli korda ning üks söögikord oli samuti pärast jõusaalis käimist. Sel viisil suutsid teadlased välja selgitada parimad kellaajad treenimiseks.

Kõhult ja puusadelt rasva kaotada soovivad naised peaksid tulemuste põhjal hommikuti treenima, kui need, kes soovivad tugevamaid ülakeha lihaseid ja vastupidavust treenida, peaksid eelistama õhtust trenni.

Meeste tulemused olid täpselt vastupidised, sest uuringu põhjal on neile kasulikum õhtul treenida, kui soovivad kaalu langetada. Õhtul treenivatel meestel oli lisaks ka madalam kolesteroolitase ja vererõhk.

Allikas: The Sun