Alustame kõigepealt küsimusega: kas oled kunagi nihelnud voodis väga pikalt, sest sul on liiga palav? Ilmselt praegu on kõikide vastus jah. Seega tasuks mõelda, mida sa magades kannad, sest alasti magamine välistab kindlasti igasuguse pidžaama põhjustatud ülekuumenemise võimaluse, mis segab imelist und.

Niisiis, kas alasti magamine on kasulikum? Jah, sellel on tõesti mõned võimalikud eelised. Nimelt töötab keha selle nimel, et langetada kehatemperatuuri, mis aitab öösel paremini uinuda. „Mida kiiremini nii-öelda jahtud maha, seda kiiremini tabad end sügavast unest,“ ütleb unehäirete spetsialist Michelle Drerup.

Samuti vähendab alasti magamine naistel pärmseente infektsioonide riski. Liibuv aluspesu võib hoida soojust ja niiskust jalgade vahele ja mis paneb pärmseene infektsiooni arenema? Jah, arvasid õigesti! Kuumus ja niiskus. Alasti (või isegi puuvillaste aluspükstega) magamine võimaldab tupe ümber pisut õhuringlust. Piirkonna jaheda ja kuivana hoidmine võib aidata vähendada ka pärmseente nakatumise tõenäosust.

Samuti ei ole kuumus ka meeste viljakuse sõber. Regulaarne kokkupuude munandite kõrgemate temperatuuridega võib põhjustada spermatosoidide arvu langust.

Järelikult, kas peaks järgmine kord magama minnes riided seljast heitma? Lõppkokkuvõttes on see, mida magades kannad, isiklik valik. „Alasti magamisest ei ole tõestatud kasu ega kahju,“ ütleb dr Drerup. „Tee lihtsalt seda, mis tundub õige, kuid kindlasti on alasti magamisel väga suured eelised.“

Allikas: Health Essentials