Kuiva naha põhjuseks võivad olla mitmed tegurid, sealhulgas dehüdratsioon, vananemine, hooajalised muutused, allergiad ja mikrotoitainete puudus.

Sõltuvalt kuiva naha põhjusest võib naha niiskustaseme suurendamiseks kasutada erinevaid ravimeetodeid, sealhulgas ravimsalve ja niisutusvahendeid.

Lisaks võivad naha kuivust parandada muudatused elustiilis, näiteks õhuniisutaja tuppa panemine, rohkema vee joomine ja teatud toidulisandite võtmine.

Need vitamiinid ja toidulisandid võivad kuiva naha puhul imet teha: C- ja D-vitamiin, kollageen, kalaõli, probiootikumid, hüaluroonhape, aloe vera ja keramiidid.

Kuigi teatud toidulisandite võtmine võib aidata kuiva nahka parandada, võivad naha kuivusele kaasa aidata ka mitmed teised tegurid, mida tuleks arvesse võtta. Näiteks dehüdratsioon on üks naha kuivuse sagedastest põhjustest, seega võib vee tarbimise suurendamine olla tervislik ja lihtne viis naha niiskustaseme parandamiseks. Ebatervislik toitumine, mikrotoitainete puudus ja vähene söömine võivad samuti põhjustada või süvendada naha kuivust.

Allikas: Healthline