Konflikt mängib suhetes ka tervislikku ja positiivset rolli: see aitab meil teineteist kasvatada, lahkhelisid lahendada, tundeid kommunikeerida ja lahendusteni jõuda. Siiski on inimesi, kes satuvad konflikti iga pisemagi lahkheli tõttu ja suudavad olukorda eskaleerida. Või puuduvad neil oskused probleemide lahendamiseks sootuks.

Psühhoterapeut doktor Dr. Fran Walfish toob välja 5 kõige konfliktsemat isiksusetüüpi, kellega suhtes olemine pole mingi meelakkumine:

1. Kivimüürija

Kivimüürijad kipuvad lahkarvamuste ajal endasse sulguma, keelduvad koostööst või isegi suhtlemisest. Dr Walfish ütleb, et kivimüüri ehitamine on kaitse, mida kasutatakse ego, emotsioonide ja mina säilitamiseks.

2. Verbaalne ründaja

Kui probleem tekib ja sina või sinu partner hakkate kohe kedagi hukka mõistma, teist süüdistama ja kritiseerima, on teist ühe näol tegemist verbaalse ründajaga.

3. Vältija

Vältijad teevad kõik endast oleneva, et vältida vastasseisu tekkimist. Lisaks kalduvad vältijad tüli ajal teemast kõrvale ja hajutavad tähelepanu, et vältida probleemi algpõhjusega silmitsi seismist ja lahendamist.

4. Alluja

Allujad alistuvad alati ja tunnistavad, et on eksinud (isegi kui nad seda pole). Nad kardavad tülitsemist, sest neile ei meeldi, kui keegi on nende peale vihane. See aga ei lase neil endal ja suhtel areneda.

5. Parandaja

Parandajate eesmärk on pakkuda probleemile iga hinna eest lahendusi. Neile ei meeldi, kui asjad on ebakindlad, ja selle asemel, et tegeleda arutlemise ja konflikti põhjaliku lahendamisega, lajatavad nad oma lahendusega, et vaidlemine lõpule viia ja oma tahtmist saada.