Seetõttu soovitavad nad lisada oma toidule iga päev paar supilusikatäit kanepiseemneid, chia- või linaseemneid. Need sobivad täiendama smuutit, salatit või küpsetisi. Samuti soovitatakse suurendada rasvase kala (nt lõhe ja tuunikala) tarbimist, et sel viisil rohkem oomega-3 rasvu saada.

Siin on mõned peamised põhjused, miks toitumisnõustajad oomega-3 rasvahappeid nii sageli tarbima utsitavad:

1. Oomega-3 rasvahapped vähendavad põletiku tekkimise riske. Põletikud mõjutavad südamehaigusi, insulti, reumatoidset liigesepõletikku, luupust ja ekseeme.

2. Omega-3 rasvhapped aitavad alandada vererõhku, stimuleerides otseselt neid keha kanaleid, mis vererõhku mõjutavad.

3. Kui soovid ilusat nahka, võivad oomega-3 toidulisandid aidata. Oomega-3 toetab naha tervist, kuna parandab naha barjääri funktsiooni, mis aitab hoida niiskust sees ja ärritajaid eemal.

4. Oomega-3 rasvhapetest on ka aju tervisele palju kasu. Need aitavad vähendada põletikku ajus, samuti aitavad moodustada aju- ja närvirakke. Need võivad isegi depressiooni vastu aidata.

Allikas: Bustle