Jutt käib mõistagi magamisest. Olgu selleks siis toatemperatuur, televiisori vaatamine või asend, milles te magate – te ei pruugi neis asjus partneriga üksmeelel olla.

Vahest on sinu partneril sinust erinev unegraafik, võib-olla armastab ta öösiti ringi liikuda või mis veelgi hullem – ta norskab. Selliste probleemide esinedes võib tunduda kõige mõistlikum eraldi magada. Hiljutised uuringud näitavad siiski, et koos magamine võib olla väärtus omaette ja sellel on eraldi magamise ees mitmeid eeliseid.

Arizona ülikooli teadlased küsitlesid üle 1000 tööealise täiskasvanu ja avastasid, et:

· kuigi paaride magamiskord võib olla konfliktide allikas, näitavad värskeimad andmed, et koos magamine toob ka palju kasu;

· hiljutises uuringus teatasid inimesed, kes magasid öösel koos oma romantilise partneriga, et nad magavad paremini kui need, kes magasid üksi või lapse kõrval;

· partneri kõrval magamise täiendavate eeliste hulka kuulusid väiksem väsimus, kiirem uinumine ja pikem uneaeg.

Vaid vähesed asjad on meie füüsilise ja vaimse heaolu jaoks tähtsamad kui uni ja suhted. Partneriga koos magamine võib mõjuda positiivselt mõlemale. Nagu mitmed teised tegurid suhetes üldiselt, võib ka koos magamine stressi ja konflikte põhjustada. Vahest ei ole seda esmapilgul lihtne märgata, kuid oma armsamaga koos magamisel on palju kasulikke aspekte, mis on vähem ilmsed ja võivad võtta pisut aega, enne kui end ilmutama hakkavad.

Allikas: Psychology Today