Seks on võimas tööriist, mis hoiab intiimsuse ja lähedustunde suhtes elusana. Kui seks kaob menüüst, siis on paratamatu, et lõpuks kasvatakse kallimaga lahku. Kui palju siis peaks seksima, et libiido torud ei läheks rooste ja kallim hellust kellegi teise käte vahelt otsima ei hakkaks? On aeg endalt küsida: miks me kallimaga enam teineteist ei himusta ega regulaarselt seksi?

Põhjused, miks seksuaalne külgetõmme kaob

Igavus ja etteaimatavus – püsisuhtesse on igavuse element sisse kodeeritud. Kui uue suhte särts läbi saab, muutub kallima etteaimatav käitumine paratamatult veidi igavaks. Mõne jaoks muutub see häirivamaks kui hammaste krigistamine.

Mehe erektsioon on vilkuvat laadi – on ja pole ka. Vanus ja elustiil teevad erektsiooniga oma töö ja see on normaalne. Mida vanemaks mees saab, seda rohkem peab ta vaeva nägema erektsiooni tekitamiseks ja hoidmiseks. Erootikapoodides on sellisteks olukordadeks tõhusaid looduslikke abivahendeid, mis toovad Supermani magamistuppa tagasi. Naiste puhul on mure, et nad hakkavad mehe erektsiooni ära vajumisel teinekord kahtlustama, et mees ei pea teda enam atraktiivseks või siis käib armukesega hullamas.

Füüsiline külgetõmme haihtub – aastad mööduvad, kalla kehakuju ja juuksevärv muutuvad. Vanade piltide vaatamine tekitab küsimuse: kuhu see seksikas mees kadus? Asemele on tulnud toidunautleja kõht ning tema riided on värvitud ja vormitud. Kui kallima muutused hakkavad häirima, on seksuaalne külgetõmme kerge kaduma.

Romantika on esiistmelt pagasiruumi tõstetud –pikalt koos olles muutuvad kõik suhte teravad nurgad ümaraks ja maad võtab mugavustunne. See on hea turvaline tunne, aga siinkohal on oluline oma kallimat hästi tunda. Kui ta ikka on hingelt romantik, siis selle eiramine lõhub tema seksuaalset külgetõmmet sinu suhtes.

Tülid ja pinged keedavad tulist suppi – kõiksugu lahendamata pingeallikad mõjuvad seksiisule nagu mürk. Pingeid täis majas koguneb magamistuppa väga paks tolmukiht.

Mis on suhte toimimiseks ideaalne kogus seksi?

Uuringute järgi on seksuaalse heaolu tunne tugevalt seotud sellega, kui tihti paarid nädalas seksivad. Üle 60aastased inimesed seksivad umbes 20 korda aastas. 20ndates kallimad naudivad armuvilju 1–2 korda nädalas. Kui paarid ei laseks ühtegi nädalat ilma seksita mööda, kasvaks nende omavaheline lähedustunne hüppeliselt. Ühelt korralt kahe peale tõstmine ei omaks enam erilist libiido ega heaolutunde kasvu. Seega ei ole vaja seksida iga mõne päeva tagant, piisab ühest korrast nädalas, et teineteisele mitte kaugeks jääda. Seksuaalterapeut Michele Weiner-Davis on kirjutanud raamatu „Seksinäljas abielu“, milles soovitab paaridel seksi suhtuda samamoodi nagu oma muudesse tegevustesse: lihtsalt tehke otsuse pealt ära! Leppige kokku ja tehke ära. Seksipuuduse all kannatavad suhted ei kesta kaua.

Ole oma kallimale ise selline armuke, kellest unistad

Kui suhe on liiga etteaimatav ja rutiinne või hoopis romantikavaene, siis ära jää ootama, et kallim seda märkab ja midagi ette võtab. Nii võid väga pikaks ajaks ootama jääda. Näe ise oma suhtega vaeva ning too suhtesse põnevust ja uudsust.

Oma seksuaalse heaolu eest hoolitsemine on igaühe enda kohustus. Orgasmid on tervislikud ja sekslelude paarisuhtesse toomine hoiab rutiini eemal. Leia endale ja oma kallimale vallatut vaheldust Must Panter erootika e-poest.

Vallatuid naudinguid

Must Panter




Jaga
Kommentaarid