Kuid IQWIG (German Institute for Quality and Efficiency in Health Care) poolt tehtud uurimuse järgi on normaalne, et raseduse ajal kogunenud kilode kadumiseks kulub naisel 3-6 kuud. Lisaks toonitatakse, et värske ema ei peaks alguses end väga tagant sundima, sest liiga kiire kilode kaotus võib mõjuda halvasti imetamisele.

Teine uuring on näidanud, et naised, kes aasta pärast sünnitust oma normaalkaalu ei saavuta, riskivad jäädava ülekaaluga või suurema ülekaaluga. Seepärast on soovitav juba raseduse ajal toituda tasakaalustatult ja tervislikult, mitte „süüa kahe eest“ ning oma kehakaalust üldse mitte hoolida, sest ollakse ju rase.

Oluline on meeles pidada, et ei ole vaja mitte kiireid muutusi, vaid pigem rahulikke, mis kestavad pikka aega. Uuring näitas ka, et sünnitusjärgsele kaalulangusele avaldas kõige paremat mõju õige toitumine, regulaarne treening kaalu alanemist ei mõjutanud. Ehk ei ole vaja end halvasti tunda, kui pärast sünnitust esimesed nädalad rahulikult oled, sest seda vajab nii ema kui ka laps.

Allikas: Fitmama.se