Arvasin ka mina, et tean kõike (nagu ikka naistele meeldib mõelda) rasedusaegsetest vaevustest, aga näete, selgus, et ma siiski ei tea kah. Käisin mina esmaspäeval Fertilitases oma ämmaemandaga kohutmas. Tavaline kaalumine, vererõhu mõõtmine ja katsumine, nagu ikka. Ühel hetkel minu kõhtu mudides küsis ämmaemand, et ega ma viimasel ajal kummalisi unenägusid näinud ei ole.

Esimese hooga arvasin ma, et ämmaemand Irina tegeleb oma vabal ajal ka nõiakunstiga, sest viimasel nädalal on mind vaevanud tõsised uneprobleemid, millega kaasnevad kõige jaburamad unenäod, mida ma oma elus näinud olen. Alates sellest, kuidas mu remondimees mind pussitab, kuni selleni, kus ma upun hotellibasseinidesse. Iga kord ärkan ma kas paanikas või lausa nuttes üles, seega ei saaks öelda, et olen just õnnelik olnud nende väheste unetundidega ööde üle.

Tuli välja, et nõid  Irina ei ole, siiski lihtsalt meditsiiniteadmistega ämmaemand. Nimelt leidis ta mu kõhtu mudides, et emakas olevat natukene krampis. Eks ma ise ka tundsin, et kõht on natukene kõvavõitu, aga arvestades seda, et seal sees on väike laps, siis ma ei osanud sellest suuremat välja mõelda kah. Selgub, et lihaskrampe ja sellega kaasnevaid  kahtlaseid unenägusid võib tekitada magneesiumi puudus.

Ma olin küll kuulnud, et kui jalad hakkavad krampi minema, siis peaks magneesiumi nosima hakkama, aga kuna jalad on mul kepsakad nagu noorel kitsel, siis ma ei pidanud vajalikuks seda endale isegi soetada. Eks ma siis nüüd tean paremini ja astusin apteeki, et see imerohi endale ära osta, et ma ometi kord magada saaksin.

Apteegis aga selgus tõsiasi, et magneesiumi saab manustada nii paljudel erinevatel viisidel, et ma olen lausa üllatunud, et üks neist polnud selle sisse suitsetamine. Nõnda palju erinevaid variante oli pakutud — tabletid, imemistabletid, kapslid, pulber ja minu üllatuseks ka selline asi nagu peale pihustatav õli. See viimane tundus kõige huvitavam, sest toode oli 100% looduslik ja pealekandmise saab ju sujuvalt peika tööks teha. Seega käiks magneesium ja massaaž käsikäes.

Kuigi ämmakas soovitas mul võtta pulbrit, katsetan ma kõigepealt hoopis seda huvitavat õli. Sellest ei olnud ämmaemand isegi mitte kuulnud, olevat vist uuem kraam, aga proovida ka ei keelanud. Eks ma siis proovin ja vaatan, kas magneesium päästab mind õudusunenägudest ja krampis emakast. Tubli asi see magneesium, pean ma ütlema!

Huvitav, kas keegi oskab mulle öelda sama lihtsa lahenduse, kuidas ravida karvast kõhtu?

Minu igapäevaheietusi saate lugeda aadressilt http://tahanteada.wordpress.com/, kus halan, rõõmustan ja jutustan tunduvalt rohkem. Eks ikka nii on, kuidas elu käib.