Ent nagu märgib BENU kosmeetikakonsultant Kätlin Kuus, on ka meeste puhul igapäevane näohooldus samavõrd oluline, et säilitada terve nahk ning aeglustada naha vananemist ja kortsude teket.

Meeste nahk naiste nahast umbes 15-25 protsenti paksem, tugevam ning
suurema kollageenisisalduse tõttu elastsem. Seetõttu on nahk mõnda aega keskkonnamõjutustele ja halbadele eluviisidele paremini vastupidavam. Ka meeste naha vananemine ja kortsude teke algab tänu hormoonidele naistest hiljem ning kolmekümnesed mehed veel vananemise probleemi sageli ei teadvusta. Kui aga langus algab, siis muutub mehe nahk vananedes naisega võrreldes kiiremini õhemaks.

Kolm etappi

Lühidalt kokkuvõttes peaks meeste igapäevane näohooldus koosnema kolmest etapist: puhasta, raseeri ja kaitse.

Pesemiseks sobivad meestele näo pesemiseks õrnad puhastusvahendid, nagu näiteks näovaht või -geel, mis ei kuivata nahka ning ei riku naha kaitsekihti. Hea ja värske jume säilitamiseks võiks vähemalt kord nädalas nahka koorida.

Raseerimine on igapäevane toiming, millesse paljud mehed suhtuvad kahjuks liiga pealiskaudselt. Eriti kahjulik on nüri teraga habemeajamine, kuna see ärritab ning kahjustab nahka, muutes selle halliks ja jumetuks. Kui aga ühendada raseerimine kiire näohooldusega, saab lisaks siledale lõuale ka terve jume koos pehme nahaga. Peale habemeajamist tuleks nahka niisutada rahustava emulsiooni või kreemiga, sh tuleb arvestada, et päevakreem niisutab ja kaitseb ning öökreem toidab nahka.

Tähelepanuta ei tohiks jätta ka silmaümbrust, sh nooremad mehed peaks kasutama pigem koostiselt kergeid ja geeljaid kreeme, keskealised ja vanemad mehed võiks eelistada niisutavaid ja toitvaid kreeme.

Jaga
Kommentaarid