Üks asi, mis ei paista kunagi muutuvat, on meeste ja naiste vaheline võitlus termostaadi ümber. Mehed soovivad alati ruumi jahedamana hoida ja naised vastupidi, tahaks nupust juurde keerata. Nii, kui mees selja keerab, on naine maha keeratud sooja taas põhja kruttimas. Läbi aegade on selle kohta olnud hulganisti teooriaid, millest üks väidab, et see on lihtsalt seepärast, et naised on nõrgemad ja teine väidab, et nad on arutud raiskajaid. Tegelikult on olukord kordi keerulisem ja sellel, miks naistel sageli siis külm on, kui mehel on täitsa soe, on teaduslikud põhjused.

1. Keha sisetemperatuur
Suurim faktor, miks mehed ja naised külma erinevalt tajuvad, on juba see, et naiste keha sisetemperatuur on meeste omast natuke kõrgem. 1992 aastal Marylandi Meditsiinikoolis läbiviidud uuring järeldas, et meeste ja naiste kehatemperatuurid muutuvad päeva lõikes, kuid naiste keskmine keha sisetemperatuur oli pidevalt natukene meeste omast kõrgem. Seega, kuna naised on meestest soojemate kehadega, tajuvad nad ka jahedat õhku külmemana, sest keha erinevus välisõhuga on meeste omast suurem.

2. Külmad jäsemed
See, et naistel on kõrgem keha sisetemperatuur ei tähenda alati seda, et nende keha üldtemperatuur kõrgem on. Naiste jääkülmad jäsemed, mida nad voodis olles kaasade soojade reite vahele üritavad peita, on hulluks ajanud nii mõnegi mehe. 1998. aastal Utahi ülikoolis läbi viidud uuring avastas, et kuigi naiste sisemine temperatuur oli meeste omast kõrgem, oli nende jäsemete temperatuur märkimisväärselt madalam. Vahe polnud ka väike, vaid see oli keskmiselt 2-3 kraadi meeste omast madalam. Külmad jäsemed tähendavad tegelikult seda, et naised säilitavad soojust meestest paremini. Naiste kehad on märkimisväärselt osavamad sooja konserveerimisega, et organid oleksid külmades oludes paremini kaitstud. See aga tähendab, et maksma peavad sõrmed ja varbad, kuna keha seab prioriteediks sisetemperatuuri.

3. Ainevahetus
Meestele on looduse poolt antud kiirem ainevahetus kui naistele. See on fakt, mis on naisi kadedaks ajanud juba sajandeid. Fakt, et meeste ainevahetus on suisa 23% kiirem kui naistel, tähendab ka seda, et naistel on alati külmem olla kui meestel. Mida ainevahetus teeb? See põhimõtteliselt põletab kaloreid, et kütta keha ja hoida seda töös. Kuna mehed põletavad rohkem ja kiiremini, on neil ka naistest soojem olla.

4. Lihaste ja rasva osakaal
See, millest meie kehad tehtud on, määrab samuti suuresti selle, kuidas me jahedust tajume. Keskmise mehe lihasmass on keskmise naise omast suurem. Kuna lihas on parem sooja tootja, on mehed jahedas paremas olukorras. Rasv küll säilitab sooja, kuid hoiab seda rasva kihi all, mis tähendab, et nahk sellest kasu ei saa ja seepärast ongi naised külma vastu tundlikumad.

5. Menstruatsioon
Suhteliselt regulaarselt on meestel oht panniga vastu pead saada. See ei pruugi olla vaid voodi kõrvale jäetud sokkide süü, vaid menstruatsiooniga kaasnev hormoonide kõikumine võib olla põhjuseks, miks sellised pisiasjad ühtäkki kopsu üle maksa ajavad. Kuid lisaks sellele võib kuuseis mõjutada ka naiste külmakartlikkust, mida beebipillide tarvitamine veelgi enam mõjutab.