1. Kaalu alandamine

Kui soovid alla võtta, siis võta tšillipipar heaga oma menüüsse, sest see sisaldab aktiivainet nimega kapsaitsiin, mis on tõestatud kaalu langetava toimega, kuna kiirendab seedimist ja põletab rasva.

2. Põletiku leevendamine

Tšillipipar tegelikult mitte ainult ei leevenda põletikke, vaid ka ennetab neid — ning räägime siin igat sorti põletikest, nahaärritustest kuni siseorganite põletikeni välja.

3. Naha noorenduskuur

Kui oled inimene, kes kipub alati päikesekaitsekreemi peale määrimise unustama, siis ära tšillit pelga — see pinguldab ja elustab nahka. Aga päikesekaitsekreemi see siiski ei asenda, nii et katsu ka sellega hoolsam olla.

4. Valu leevendamine

Nagu juba enne mainisime, on tšillipipras leiduv kapsaitsiin üks maagiline aine — ta blokeerib valu edasikandumise närvilõpmetelt, nii et sa tunned vähem valu. See ei tähenda muidugi seda, et kui pea valutab, siis pistad terve kauna nahka ja korras, vaid tšillipipar peaks olema püsivalt menüüs esindatud.

5. Silmade tervis

Ära seda palun ainult silma pane — kes on pipraste kätega silmi nühkinud, teab, kui valus see on. Tarvitada tuleb tšillipipart ikka seespidiselt, sest see on väga hea A-vitamiini allikas, mis hoiab silmi, parandab nägemist ja ennetab põletikke.

6. Migreeni ja nohu vastu võitlemiseks

See tundub võib-olla veider, aga on olemas tšillipipra sprei, mida ninna pihustades võib saada lahti peavalust või koguni migreenist ning leevendada nohu. Eesti apteekides seda paraku veel saada pole.

7. Seedehäiretega võitlemine

Vastupidiselt levinud arvamusele ei pane tšilli kõhtu valutama, vaid hoopis ravib seedehäireid, kuna tšillipipra aktiivaine kapsaitsiin parandab verevarustust, mis omakorda kiirendab ja normaliseerib seedimist.

Allikas: Her Beauty

Jaga
Kommentaarid