Alustame algusest. Ma olen naine, ema ja olen oma last imetanud. Ma ei ole seda teinud salaja ega vaid kodus. Kui beebil läks kodust väljaspool kõht tühjaks, siis tuli talle süüa anda ilma igasugu ülemõtlemiseta, et kas tohib või sobib. Loogiline, sest imetamises ja ka avalikes kohtades imetamises ei ole midagi taunimisväärset. Loogikaviga tuleb jaoks sisse siis kui seda tehakse kõigile eksponeerides. Andke mulle andeks, aga kohvikus, ujulas, rannas, bussis, kaubanduskeskuses saab imetada ka privaatselt, teiste pilkude eest varjatuna. Mulle aga tundub, et avaliku imetamise eesmärk on hoopis midagi muud. See on justkui lubatud viis oma rindade eksponeerimiseks, emadust nii-öelda kattevarjuna kasutades saab justkui aktsepteeritud moel sekspommi mängida.

Teeme ühe väikese katse. Vastake ausalt. Kui te näete sotsiaalmeedias või tänavapildil naist, kel on liiga avar dekoltee või kelle rinnad on push-up rinnahoidjaga lõua alla kokku surutud, mida te arvate? Teile tundub see sobimatu ja mõningal juhul isegi vulgaarne. On mul õigus?

No vot. Rindade liigne näitamine ei ole kombekas ja sobilik, seda ei peeta heaks tavaks. Aga pange nüüd siia pildile laps ning arvamus muutub. Ja mulle tundubki, et osa naisi, kes tahaks igal võimalusel oma rindu näidata, on selle ära tabanud ning kasutavad oma lapsi selles kontekstis aksessuaarina.

Ma ei liialda kui ütlen, et nagu ilmad soojemaks läksid ja riideid on vaja vähem selga panna, on tänavapildile ja sotsiaalmeediasse poolpaljad naised. Ei, need ei ole imetavad emad. Need on naised, kes toovad imetamist ettekäändeks, et avalikult oma rindadega liputada. See on nagu mingi haiglaslik soov ja vajadus end näidata. "See on nii ilus ja loomulik ja kaunis ja naiselikkuse ülim vorm," kiidab osa naisi takka ning pildid ja riided lähevad veelgi paljastavamaks ning imetada tuleb nii, et võimalikult paljud seda näeksid. Asukoht, asukoht, asukoht! Kui kogemata juhtub selline paha lugu, et poolpaljalt tuleb last imetada näiteks metsas jalutuskäigul, siis tuleb sellest ilmtingimata teha postitus Facebook´i või Instagram´i. Kui siis keegi julgeb öelda, et võib-olla ei peaks imetamist niimoodi kõigile näitama, et seda saab teha ka ju privaatsemalt, tembeldatakse ütleja, kas kadedaks või lauslolliks, kes ei tea, milleks naistel üldse rinnad on.

Minule tundub igatahes selline avalik "imetamine" sobimatu. Vanasti nimetati inimesi, kes oma privaatseid kehaosasid avalikult näitasid, liputajateks. Ja see ei olnud kompliment, vaid vihjas haigusele. Kas liigne vajadus end avalikult imetades näidata on ka ehk mingi haigus?