1. Kui koristada ei viitsi, panen Youtubest käima koristusvideo — siis tunnen, et ma ei ole oma hädas üksi ja koristamine läheb imelihtsalt.

2. Kui tunned, et tõesti ei taha mingit asja teha, veena ennast, et sa proovid ainult 10 minutit ja kui siis tõesti rohkem ei taha, võid lõpetada. Tõenäoliselt ei jäta sa siis enam oma tegevust pooleli, sest siis tuleb juba mõte: “Ma olen nii kaugele jõudnud. Samahästi võin ka ära lõpetada.”

3. Premeeri end, kui oled hakkama saanud millegagi, mida sa üldse ei tahtnud teha või mis ületamatult raske tundus. “Internetist tellitud pakkide avamisega ootan alati seni, kuni olem oma nõmedad ülesanded ära teinud — maja korda teinud, projekti lõpetanud, kooliasjad korda saanud jne. See motiveerib mind kiiremini valmis saama ning palju mõnusam on uusi asju lahti harutada puhtas ja korras kodus.”

4. Enne raske ülesande kallale asumist istu hetke rahus ja mõtle välja, kuidas sa selle täpselt lahendad. Ja siis tee üks samm korraga. Nii on sul fookus pidevalt paigas ja sa ei tõmba end rööprähklemisega ribadeks.

5. Treeninguga seotud eesmärkide saavutamiseks pane end kirja mingile ühistegevusele, et sul oleks motivatsiooni lõpuni pingutada. Registreeri end võistlema, rahvajooksule vms. Siis ei saa sa enam seetõttu kõrvale astuda, et sul hakkab makstud rahast kahju. Kui oma esimese võistluse lõpetanud oled, saad sealt sellise energia ja motivatsioonilaksu, et raudkindlalt paned end kohe järgmisele kirja.

6. Hommikusse trenni jõudmiseks pane alati trenniasjad õhtul valmis. “Mina pakin kõik asjad korralikult tualetipõrandale, sest hommikul esimese asjana lähen ma pissile ning pean siis neist üle astuma. Kui asjad on mul nina all, pole enam võimalustki ümber mõelda või loobuda — mulle meenub, mis eesmärgid ma olen endale seadnud.”

7. Pane hommikuseks äratuseks mängima laul, mis sind alati käima tõmbab. Nii ärkad hea tujuga, oled kohe rõõmsat energiat täis ja sul ei teki tahtmist äratuskella kinni vajutada.

8. Loe positiivseid mõttekesi. “Sa saad sellega hakkama”. “Asjad lähevad õiges suunas.” jne. Tõmba endale äpp, mis saadab sulle positiivseid ja ergutavaid mõtteterasid või leia Facebookis lingid, kust saad neid iga päev lugeda. Positiivne mõtlemine viib edasi!

9. Sea endale hulk väikeseid ja lihtsaid eesmärke enne hiigelsuurte kallale asumist. Kirjuta endale üles, mida pead suure eesmärgini jõudmiseks tegema ning asu neid samm sammult täitma. Nii ei tundu suur ettevõtmine lootusetu ning näed pidevat progressi.

10. Neil päevil, kui on vaja palju ära teha, pane tossud jalga. “Olen avastanud, et kui mul on vaja terve maja ära koristada, panen tossud jalga ja mööda maja ringi tuhisemine ja treppidest üles-alla jooksmine edeneb kui nõiaväel. Palju lihtsamalt kui näiteks paljajalu olles. Trennijalatsid annavad paueri, mida vajan!”

11. Uue eesmärgini jõudmiseks kirjuta endale üles, MIKS sa seda saavutada tahad. “Märgin alati endale üles, miks see asi mind erutab, kuidas ma seda saavutada kavatsen ja kiusu pärast ka need, kes ei usu, et ma sellega toime tulen. Rajalt kõrvale kaldudes loen selle nimekirja uuesti üle ja olen supermotiveeritud!”

12. Kui oled energiat ja teotahet täis, kirjuta endale positiivseid sõnumeid hetkedeks, kui mott kaob. Kleebi need nähtavale ja loe üle. “Minu lemmikud on: “Asi pole üldse nii hull!” või “Tee see asi lihtsalt ära!“”

Allikas: Buzzfeed