“Seksist rääkimine on ühe terve suhte väga oluline osa,” teab kliiniline seksterapeut ja -õpetaja dr Stephanie Zeman. “See ühendab endas intiimsuse, romantika ja teievahelise sideme, mis on armastuse jaoks väga olulised ja peavad ühes toimivas suhtes olemas olema.”

Sellegipoolest, seda, kui sageli te seksite, mõjutavad väga paljud faktorid. Näiteks teie suhtestaatus, tervised ja vanused mängivad oma rolli ning muidugi ka see, kui kaua olete teineteisega koos olnud. Pole ju mingi ime, et suhte alguses kipuvad paarid rohkem vallatlema, aga ajaga see kirg vaibub.

Selle asemel, et keskenduda sellele, mis on “normaalne”, keskendu hoopis sellele, mis sobib sulle ja su armsamale ning tea, et sellest teemast on võimalik väga mitmel erineval viisil rääkida.

Suhelge avameelselt ja sageli

Avameelne ja aus suhtlemine on ühe suhte väga oluline komponent ja eriti hea oleks seda teha seksi ajal või pärast seda. “Seksist, seksuaalsusest, soorollidest, fantaasiatest ja sellest, mis teid erutab, peaksite rääkima vähemalt kord nädalas,” kinnitab Zeman. Ta soovitab kasutada seda kui sensuaalset mängu, peegeldades näiteks teie viimast vahekorda. Alusta näiteks nii: “Ma nautisin väga sinuga eile seksimist, sest me…”

Zemani väidab, et mida sagedamini seksiteemadel räägite, seda mugavam teil seda edaspidi teha on. “Algus võib olla raske, aga sa üllatud, kui kiiresti su partneril sellest mugav rääkida on, kui väga teda need teemad huvitavad ja tõenäoliselt tahab ta sinuga siis ka rohkem seksida,” teab ta.

Ajasta vestlus õigesti

Leia selleks aeg, kui te mõlemad pole hõivatud, stressis või pole lihtsalt õige aeg sellest rääkimiseks. “Istuge koos maha kohta, kus teid ei segata (lülitage telefonid välja!) ja ava teema nii: “Kallis, ma mõtlesin, kas me võiksime pisut meie seksielust rääkida — mul on mõned asjad mõtetes…”,” soovitab suhtenõustaja Raffi Bilek.

Tõenäoliselt ei ole see su elu kõige meeldivam vestlus, aga see on täiesti okei. “Teil mõlemal võib olla ebamugav, teades, et see teeb teie suhtele vaid head,” kinnitab ta.

Kuula oma kallimat

Täiesti normaalne on küsida oma partnerilt: “Mida sina arvad sellest, kui sageli me seksime?” Sel hetkel on aga väga oluline ka teda kuulata. “Võid saada näiteks teada, mis häirib su partnerit, et ta sind nii harva ihaldab,” teab Zeman. “Sageli on vaja siin tiimitööd, sest tõenäoliselt on see väsimus, stress või mingi konflikt teie suhtes ja kui naine ei soovi seksida, siis need faktorid on veelgi olulisemad, et olukorda parandada.”

Okei on seksimist ette planeerida

Paljude paaride jaoks võib olla see väga hea lahendus. Valige välja näiteks mõned hetked nädalas, mil arvate, et võiksite ka heas tujus olla. See võib vabalt olla näiteks kolmapäev, mil tellite söögi koju ja hüppate linade vahele enne, kui olete väsinud. Kui aga tunnete, et päeva jooksul juhtus nii palju ebameeldivaid asju ja kohe üldse ei taha täna seksida, siis võite sellest avameelselt teineteisega rääkida ja mõne teise päeva välja valida.

Pea meeles, iga paar on erinev. See, mis ühtede puhul töötab, ei pruugi teistel üldse toimida. Maagilist numbrit, kui palju te seksima peaksite, pole olemas, vaid rääkige teineteisega ja leppige see omavahel kokku.

Allikas: StyleCaster