1. Mis seisus ta lahutus on?

Kas protsess on veel käimas, pole veel alanudki või on ta lõplikult ja ametlikult lahutatud? Millal lahutus jõustus - nädal, kuu või aasta tagasi? Suhe mehega, kes on keerulise protsessi keskel või väga värskelt lahku läinud, võib olla üsna kurnav.

2. Lepi sellega, et tal on eks...

Kahjuks tuleb sul leppida teadmisega, et tema eksnaine jääb alatiseks tema ellu ja sina ei saa sinna mitte midagi parata. Eriti siis, kui mängus on lapsed. Ta võetakse teemaks nii sõprade seas kui pereüritustel, seega valmista end juba kohe ette.

3. ...kuid ära taha tema kohta liiga palju teada

Piisab sellest, kui lepid teadmisega, et eks on olemas. Kui ta just ise põhjust ei anna, ei peaks sa oma aega raiskama tema mineviku ja vigade välja nuhkimisele, tema Facebookis jälitamisele ning enda temaga võrdlemisele. Las tema elab oma elu ja sina ela enda oma ning pühenda oma aeg ja tähelepanu hoopis oma kallimale.

4. Tal on lapsed ja sa ei saa seda muuta

Sa ei saa ignoreerida fakti, et ta oli, on ja jääb oma laste isaks ning nemad moodustavad ka teie ühisest elust päris tähtsa osa. Ainus mõistlik asi, mida sa saad teha, on sellest aru saada, sellega leppida ning lapsed rõõmsalt ja rahulikult vastu võtta. Ning pea meeles - nende ema kohta halvasti rääkimine maksab sulle lõpuks kätte!

5. Märksõna on kannatlikkus

Mees, kes on ühe korra kõvasti haiget saanud, ei torma pea ees uude suhtesse ning suhtub tunnetesse, armastusse ja romantikasse edaspidi väga ettevaatlikult. Sina pead sealjuures olema mõistlik ja kannatlik, vastasel juhul jookseb ta sinust võimalikult kiiresti võimalikult kaugele.

6. Tee kindlaks, et ta on oma eksist üle saanud

Mees, kes kolis kaks nädalat tagasi oma naise juurest välja, ei ole tõenäoliselt uueks suhteks valmis. Tal võib võtta aastaid enne, kui ta on suuteline edasi liikuma. Märgid, mis reedavad, et ta vajab veel aega: ta räägib väga palju ja väga tihti oma eksist ja nende kooselust ning püüab tihti eksiga kokku sattuda või tal külas käia.

7. Tea, mida ta tahab

Suhet või lihtsalt lõbutseda? Uuri see välja enne, kui sinu kõht lendlevaid liblikaid täis on ja sa pulmaplaane pead, muidu võid kõvasti haiget saada.

8. Kuidas ta suhtub abielusse?

Kas ta pärast oma üleelamisi on veel üldse kunagi abiellumisest huvitatud? Kui tema on selle asjaga ühele poole saanud ning kinnitab sulle, et rohkem ei iial, aga sinagi tahad ühel päeval olla pruut valges kleidis, on siin päris karm konflikt.

9. Kuidas ta oma eksist räägib?

Kas ta mustab teda igal võimalikul juhul ja näitab sel moel välja oma kibestumist? Ei tea, kas ta ikka on üle saanud...
Aga sina ei tohi mingil juhul tema kirumisest innustust saada ning omalt poolt takka kiita.

10. Ära võrdle end tema endise naisega

Muidugi sa tahad teada, milline ta eksnaine oli, kuidas välja nägi, miks nad lahku läksid. Oli, mis oli, sina sinna midagi parata ei saa ning enda temaga võrdlemine teeb haiget nii sulle kui su mehele.

11. Ära trügi mehe rahakotti

Tõenäoliselt maksab mees lastele elatist, tasub nende trenniraha või toetab ka eksi. See tähendab, et tema rahakott ei ole ainult sulle mõeldud ja sa pead arvestama sellega, et kallid reisid, kingid ja õhtusöögid peavad ootama või ei tule neid üldse. Ta ei saa oma kohustusest loobuda lihtsalt sellepärast, et sina tahad puhkusereisile sõita.

12. Ämmad-äiad, oi-oi-oi...

Ole valmis selleks, et mehe vanemad ja õed-vennad peavad eksnaist nende pere täieõiguslikuks liikmeks ning sinule jääb uustulnuka roll. Ole valmis karmideks küsimusteks, võrdlusteks ja ülekuulamisteks ning pea meeles, et nad teevad seda selleks, et nende armas vend või poeg enam teist korda haiget ei saaks.

13. Sõbrad panevad sind proovile

Ka sõpradel võib olla raske leppida mõttega, et nende lemmikpaar on lahku läinud ja mehe elus oled nüüd SINA! Esimesed kohtumised mehe parimate sõprade ja nende naistega on kindlasti üsna veidrad, kuid kui sina ise jääd sõbralikuks, siiraks ja avatuks, võidad lõpuks nende usalduse.

14. Sa pead tema eksiga hästi läbi saama

Mida paremad suhted on su eksil oma lastega, oma endise naise perega ja naisega endaga, seda paremini tuleb ka sinul nendega läbi saada. Te ei pea olema parimad sõbrannad, kuid viisakas ja rahumeelne täiskasvanud inimeste suhe teeb elu lihtsamaks nii sinul, su kallimal kui kõigil teistel, kellega te kõik kokku puutute.

Allikas: Madame Noire