Punane

Punased juur- ja puuviljad aitavad hoida vererõhu korras ning ennetavad südamehaiguseid. Tomatites, arbuusis ja punastes paprikates leiduv lükopeen vähendab arvatavalt teatud vähitüüpide riski ning tšillipipras leiduv kapsaitsiin vähendab teadupärast valu ja põletab isegi mõne lisakalori, mistõttu on tšilli iga kaalulangetaja sõber.

Kollane ja oranž

Kollane värv on toitumisnõustajate üks lemmikuid, sest nendes sisalduv antiosüdant beetakaroteen aitab tugevdada silmanägemist. Kollased toiduained sobivad üldiselt väga hästi immuunsüsteemi tugevdamiseks. Muu hulgas leidub neis rikkalikult bromelaini, valguekstrakti, millel on põletikuvastased ja trombivastased omadused, ning luteiini, mis kaitseb silmi oksüdatiivse stressi ja ohtlike UV-kiirte eest. Oranžid puu- ja köögiviljad aitavad hästi taastada su energiavarusid ning toetavad aktiivset elustiili.

Roheline

Koguseliselt peaks rohelist värvi meie menüüs kõige enam olema. Rohelised puu- ja köögiviljad sisaldavad peaaegu kõiki inimesele tuntud vitamiine ja mineraale, nii et nende võimaliku kasuliku mõju nimekiri oleks siin käsitlemiseks liiga pikk (eriti olulisel kohal on muidugi magneesium, beetakaroteen ja folaat.). Pea lihtsalt meeles, et roheline kraam on tervisliku toitumise kuningas, nii et olgu su taldrik vähemalt korra päevas rohelisega kaetud!

Lilla ja sinine

Mustikad, lilla kapsas, mustsõstrad, ploomid, viinamarjad... Lisaks sellele, et nad on imemaitsvad aitavad nad hoida südame tugevana, vererõhu kontrolli all ning võidelda ülekaalulisuse vastu. Lisaks aitavad võidelda kolesterooliga. Teiste hämmastavate toitainete hulgas leiad neist ka elaaghapet (arvatakse, et see pärsib vähirakkude arengut) ja suurepärast antioksüdanti antotsüaniini (arvatakse, et see parandab ajufunktsiooni ja ennetab südamehaigusi).