Londonis sündinud Jasper Morrisoni poolt disainitud kollektsioon Raami (tõlkes “raam”) koosneb hoolikalt valitud esemetest, mis koos loovad kauni atmosfääri nii hommiku-, lõuna- kui ka õhtusöögiks. Iga kollektsiooni kuuluv ese on individuaalne ja näeb täiuslik välja ka üksikuna, lisades su ruumile midagi tähendusrikast. Täpselt nagu ka perekond või grupp sõpru — iga liige toob endaga mõne erilise iseloomujoone.

Iittala Raami kollektsiooni esitlus

“Meeldiva atmosfääri loomine on osa iniminstinktist, mis mängib rolli elukvaliteedi parandamisel meie igapäevaelus,” väitis Morrison, kes on oma generatsiooni üks andekamaid tootedisainereid. Ta on tuntud nii enda disainitud mööbliesemete, valgustite, lauanõude kui ka elektriliste toodete poolest.

Raami kollektsioon on puhas ja klassikaline ning tõenäoliselt meenutab meile kõigile midagi kodust, midagi, mida oleme terve elu teadnud. Meie elud muutuvad küll kiiremaks, aga jätkuvalt soovivad inimesed leida oma ellu ka pisut tasakaalu ning asju, mida armastada ja päevast päeva kasutada. Esemeid, mis kestaksid aastakümneid ja mille lihtsuses peitukski võlu.