10 aastat tagasi kuulsin 60aastasest naisest, kellel oli tuberkuloos ja ta saadeti koju surema. See naine ei leppinud sellise saatusega ja hakkas hoopis jääaugus ujumas käima. Täna on ta üle 80 aasta vana ja elab hea tervise juures. Tema ja paljud teised väidavad, et talisuplus on tervendava toimega, mitte vastupidi, kus kardetakse reumatismi ja teisi haiguseid.

Mis juhtub meie kehaga, kui läheme külma vette? Meie kehas olevad väikesed kapillaarid sulguvad selleks, et veri saaks vees olemise ajal ringelda elutähtsates organites. Veest välja tulles ja riidesse pannes purskub veri ka imepisikestesse kapillaaridesse, mis omakorda tervendab meie füüsilist keha. Arstipaberitega presidendiproua Evelin Ilves selgitas, et meile piisab, kui vees olla vaid 12 sekundit, sest selle aja jooksul jôuab veri tervele kehale tiiru peale teha.

Mina ise olen talisuplusega tegelenud viimased 9 aastat. Kui vähegi võimalik, siis jalutan aasta ringselt mere äärde igal hommikul. Enne seda oli minu jaoks täiesti tavaline, et ma põdesin lausa mõned korrad aastas angiini ja põskkoopa põletikku samal ajal ja üsna tihi olin lihtsalt palavikus. Talisuplejana olen olnud kahel korral palavikus ja seda reisil olles, kus puudus võimalus külma vette minekuks.

Minu väidan 100%, et talisuplusel on tervendav mõju. Selle asemel, et tablette süüa ja kodus haige olla, soovitan ma soojalt käia mõned korrad nädalas aasta ringi külmas vees ujumas. Esiteks on sul hea põhjus käia looduses iga päev ja teiseks peale veest välja tulemist tunned ennast terve ja värskena.