Kindlasti on kõikidele inimestele, kes on pikemat või lühemat aega suhtes olnud, tuttavad järgmised olukorrad:

1. Partner, kes on läinud sõpradega välja ja lubanud kindlal kellaajal koju tulla, ei ole peale kahte möödunud tundi ikka veel kodus. Sinu praegune lahendus oleks arvatavasti talle mitu korda närviliselt helistada, saata sõnumeid ja halvimal juhul proovida kontakteeruda isegi ta sõpradega. Su kujutluspilti võib ilmuda mõni teine naine, kellega "kindlasti" su partner praegu aega koos veedab. Tegelik põhjus võib olla hoopiski selles, et elukaaslane ajas kellaaja sassi. Või ei olnud ta oma sõpru nii pikalt näinud, et nendega suheldes aeg lendas ja ta päriselt unustas sulle sellest teada anda. Ikka juhtub.

2. Suhtekaaslane on kas tööreisil või mõnel muul reisil, kuhu sina ei saanud/tahtnud kaasa minna. Ta saadab sulle paha aimamata pildi näiteks kokteilidest, mida ta oma töökaaslastega kokku lööb. Sa küll usaldad oma partnerit, aga sinu enda ebakindlus hakkab kohe järgmisi mõtteid genereerima: "Ei tea, äkki tal on seal mõned naised, huvitav, kui palju ta joob ja mida nad üldse seal veel teevad..." Sa proovid küll olla kena ja vastad oma partnerile napi sõnumiga: "Tore!" Mees ei pruugi aru saada, et sa mõtlesid seda sarkastiliselt ja ongi järgmine põhjus tülitsemiseks käes.

Tegur, mis mõlemat olukorda ühendab, on järgmine: sa mõtled ise mingi loo välja, hakkad seda uskuma ja süüdistad oma suhtekaaslast pikalt enne tegelikke põhjuseid teadmata. See on väga hävitav nii sulle endale kui teie suhtele.

Järgmine kord sellises olukorras oleks aga kasulik teha nii: Kui tunned, et nüüd hakkab asi hapuks minema ja tüli on ähvardavalt lähedal, ütle endale: "Lugu, mida ma endale räägin." Ja sealt jutusta lahti endale see kõige hullem arvatav olukord.

Sel viisil kinnitad sa endale kogu aeg, et praegune situatsioon su peas on sinu enda väljamõeldis, see on lihtsalt üks jutt. Ja iga inimene võib vahel jutukesi välja mõelda. Kuid niimoodi hoidud partneri süüdistamisest. Ja kui kaaslane lõpuks koju tuleb, saad sa talle oma loo ära rääkida, kuid seda tehes ei tunne partner end rünnatuna. Mistõttu on tal ka lihtsam naerdes sinu absurdne versioon ümber lükata ja tegelik tõde rääkida.

Allikas: A Cup Of Jo