1. Leia ümbruskonnast tasuta treeningud

Suvel on loendamatult võimalusi aktiivse eluviisi harrastamiseks ja seda täiesti tasuta. Näiteks teevad Nike treenerid terve suve Tallinnas, Tartus ja Pärnus välitreeninguid, mis on kõigile jõukohased ja keskenduvad üldise füüsilise vastupidavuse parandamisele. Rohkem infot leiad aadressilt treenime.ee. Lisaks on Tartus Anne kanali välijõuväljakul igal esmaspäeval tasuta treeningud algusega kell 18:30 ja seda septembrini. Rohkem infot saab siit.

2. Matka!

Grupiliikmete hulgas on ka neid, kes suvel hoiavad end aktiivsena metsa-ja rabamatkadel. “Mul on küll spordiklubi kaart aga suvel olen ikka eelistanud pigem treeningut õues ja käinud näiteks ka metsas ja rabas matkamas,” soovitas üks grupi liige.

Lisaks on suvel väga mõnus liikuda jala, joosta või sõita jalgrattaga. Kasvõi organiseerida koos sõpradega jalgrattamatk mõnes Eesti maakonnas, kus varem pole käidud. “Mõnusad rabamatkad ja ka geopeitus aitavad korralikult liigutada. Lisaks korraldab Lääne-Harju maakond tasuta matku,” soovitas teine grupi liige.

3. Leia uus hobi

Uus sportlik hobi aitab samuti suvel väljas liikuda aktiivne olla. Kogumispäeviku grupiliikmete seas on populaarseks spordialaks näiteks discgolf. Viimasega saab ka arvestatava füüsilise koormuse. “Mängin kolm kuni neli korda nädalas discgolfi ja selle käigus jalutan ja kükitan ülepäeva umbes 20 000 sammu. Mõnusaid radu on väga palju,” avaldas üks grupi liikmetest.

Uute hobidena võiksid proovida ka näiteks lauatennist, mille laudu leiab üle kogu linna. Kes otsib lapsele uut hobi, see võiks minna Pelgulinna neljapäevikule, kus õpetatakse tõukerattaga uusi trikke ja saab teiste lastega sõita. Ka see on tasuta ja toimub suve lõpuni.

4. Internet on tasuta treeninguid tulvil

Kes soovib toas trenni teha, see võiks otsida inspiratsiooni Youtube´i videodest. Valida on väga erinevate kanalite vahel vastavalt sellele, kas soovid treenida mingit kindlat piirkonda või teha üldkehalist treeningut. Alternatiiv on treenida ka mõne telefoni tõmmatud rakenduse abil.

Oluline on leida võimalus, kuidas harjumuspärase jõusaali- või rühmatreeningu asemel saada samalaadne koormus kätte puhkusel või maakodus viibides. Kui senini on eesmärgiks olnud üldine hea enesetunne, siis seda eesmärki on võimalik täita ka metsajooksu või mererannas tempokat jalutuskäiku tehes. Kui aga eesmärgiks on lihasmassi kasvatamine, siis võiks proovida mõnda välijõusaali.

Kui soovid rohkem nippe, kuidas säästlikumalt elada, siis liitu #Kogumispäeviku grupiga Facebook´is.