Tee korralik ettevalmistus

Ennast intervjuuks ette valmistada on kõige olulisem aspekt üldse. Hea oleks kaasa võtta oma CV, isegi kui intervjuu läbiviija on seda varem internetis näinud. Samuti oleks kasulik välja uurida võimalikult palju informatsiooni selle firma kohta, kuhu loodad tööle saada. Mida rohkem sa tead ja oskad seda välja näidata, seda parem on. Tore oleks ka ette valmistada mitu küsimust, mida läbiviijalt küsida. See näitab, et sa oled sellest kindlast töökohast väga huvitatud ja oled ise vaeva näinud. Ole valmis ka selleks, et sinult küsitakse väga palju lisaküsimusi. Ära ehmu sellest ära, jää rahulikuks ja vasta kindlameelselt, kuid mõtle enne oma vastus hoolikalt läbi.

Ole silmapaistev

Ära karda silma paista oma iseloomuga. Tööle võetakse ikkagi neid inimesi, kes jäävad millegi positiivsega meelde. Mõni hea nali kulub marjaks ära, kui sa tunned, et selle jaoks on õige aeg ja koht. Kindlasti ei ole sa ainuke inimene, keda nad intervjueerivad, niiet nüüd on õige hetk särada. Mida rohkem sa suudad ennast meeldejäävaks teha, seda parem on. Mõtle kindlasti välja oma viimase aja suurimad saavutused, et nendest rääkida, juhul kui neid ootamatult küsitakse. Tavaliselt jooksevad inimesed sellise küsimuse peale kokku ja see ei näita inimest just heast küljest.

Pane viisakalt riidesse

Natuke liiga uhkelt riidesse panemine on alati parem, kui liiga vähe. Stiilne pintsak ja hästi istuvad püksid on küll alati kindla peale minek. Kui sa oled endaga vaeva näinud, paistab see positiivsel viisil silma. Pane ennast riidesse nii, nagu sa juba töötaksid seal firmas mõnel kõrgel kohal. Ole enesekindel ja lase sellel välja paista. Kindlasti ära unusta naeratada. Ära pane liiga värvilisi riideid, kuid ära eelista ka ainult musta.

Peale intervjuud hoia ennast kursis

Kui intervjuu on läbi saanud ja sa pole mitme päeva jooksul midagi kuulnud, siis helista ja küsi viisakalt enda kohta. See näitab, et sa oled väga huvitatud sellest töökohast. Intervjuu läbiviijal on ka hea näha, et sa oled kirglik ja tunned huvi.

Allikas: Olivia Jeanette