Ma ise just tulin selliselt jõulupeolt, kus kolm väikest õde-venda otsustasid, et nemad peavad olema selle peo staarid ja rikkusid põhimõtteliselt kõik ära… Tüüpiline on see, et mudilane tormab keset etendust, laulu või luuletust lavale või kui lava pole, siis saali sinna otsa, kus parasjagu tegevus toimub. Ta ronib oma õe-venna sülle, tormab üle saali edasi-tagasi oma õe ja ema vahel, istub suvaliselt keset saalipõrandat maha, püherdab seal, laliseb ja karjub. Ema vaatab härdalt ja naeratab: tema nunnu, nii armas… ega tee katsetki seda hullunud jõnglast sündmuskohalt eemaldada, et kontsert-etendus saaks normaalselt edasi minna. Sellest saavad hoogut eised väikesed metslased ja nii see pidu pööraseks lähebki... Mõnikord on näha emasid, kes lihtsalt sosistavad oma nina alla justkui moepärast “Tule ära sealt!”, aga seda ainult selleks, et ümber olevaid inimesi justkui rahustada ja näidata, et nad ikka püüavad olukorda kuidagi kontrolli alla saada. Tegelikult on neil kas jumala suva või ongi nende titemammaaju nii pehmeks keenud, et nad ei saa aru, kui tobe see olukord on ja kuidas see teisi häirib.

Ja nii need taltsutamatud mudilased oma õe või venna ja ka kõikide teiste laste jõulupeod tuksi keeravad. Sest kohapeal ei kuule keegi seda laulu, mille õppimisele on lapsed tohutult aega kulutanud. Kuulmata jääb luuletus, mida suure hoolega peegli ees harjutati. Näidendi tekstist jõuab vanemateni ainult pool, teine pool on mingi arusaamatu lalin, suvaline lauluviisike või hüsteeriline kisa selle väikelapse poolt, kes on otsustanud šõu üle võtta.

Ma olen täiesti tulivihane nende süüdimatute lapsevanemate peale, kes nii ülbelt, hoolimatult ja pohhuistlikult oma suurema lapse jõulupeoga (ja ükskõik mis muu üritusega) käituvad! Olen kuulnud, et osades koolides ja lasteaedades on juba palutud pidudele väiksemaid mitte kaasa võtta, et kõigil oleks võimalik kas esineda või esinemist kuulata ja minu meelest on see ülimõistlik! Kui lapsehoidjat ei leia ja pead oma tüütu põngerja kaasa tirima, siis pane talle rihm külge, kui sa teda muudmoodi paigal hoida ei suuda! Suukorv või tükk teipi suu peale oleks ka hädavajalik. Lihtsalt elementaarsest viisakusest ja austusest teiste laste, vanemate ja õpetajate vastu!