Sellel hetkel, kui sa tualetis vett tõmbad, kaovad sügavustesse sinu kehaeritised, aga kui potikaas on üleval, ei ole see kahjuks ainus, mis juhtub. Nimelt paiskuvad suure veesurve tõttu õhku miljonid bakterid ja mõnel juhul, eriti siis, kui vannituba on väiksemapoolne, võivad need bakterid maanduda näiteks rätikutele või hambaharjale. Ja need püsivad elusana mitmeid tunde, mistõttu võib mõni õnnetu saada selle tõttu kõhulahtisuse või mõne muu vastiku viiruse või tõve.

See ei pruugi alati nii juhtuda, aga siiski oleks kasulikum õpetada kõigile oma peres, eriti lastele, et enne vee tõmbamist võiks siiski potikaane sulgeda. Isegi kui sa baktereid ei karda, on see hea harjumus, sest vannituba näeb suletud wc-poti kaanega kohe palju ilusam ja puhtam välja.

Samuti kui sa oled üks neist, keda häirib, et mehed jätavad prill-laua üles, siis võiksid ju ise näidata eeskuju sellega, et sulged alati enda järelt korralikult potikaane. Väikeste lastega peres on see ka sellepärast kasulik, et kui nad on lapsest saati harjunud, et potikaas on vetsus suletud, ei teki neil tahtmist seal vee sees solberdada või sinna midagi visata. Ja juhul kui teil on koer, ei saa tema potist juua.

Allikas: Cosmopolitan