Kõik need tegurid mõjutavad üksteist. Paranda üht ja teised paranevad iseenesest.

  • Toitumine. Sa ei pea tegema põhjalikku ülevaatust oma toitumisest, aga mida sa päeva jooksul sööd? Maiustused ja töödeldud süsivesikud annavad küll korraks energiat, aga tund aega hiljem oled väsinud. Asenda need tervislike toiduainetega, nagu puu- ja köögivili, pähklid, lahja liha ja kasulikud rasvad ning sa näed, et energiatase tõuseb iseenesest – ehk piisavalt, et läheksid välja ja teeksid trenni.
  • Joo enne trenni tass kohvi. Kui jood tund või pool tundi enne trenni kohvi, saad parima tulemuse, mis tähendab vähem ebamugavustunnet, valu ja väsimust. (Joo kohvi kõrvale klaas vett, et ei tekiks janu, ja käi enne trenni vetsus.)
  • Vee joomine. Kui oled väsinud, võib selles süüdi olla ka vedelikupuudus. Püüa juua küllaltki palju. Näiteks kuuekümne kolme kilone naine peaks jooma iga päev kaks liitrit vett ja iga kofeiiniga joogi kohta veel 100–200 grammi.
  • Uni. Kui sa magad pidevalt vähem kui seitse tundi, võib olla eriti keeruline leida trenniks energiat. Püüda teha lihtne madala intensiivsusega trenn ja loe peatükist „Uni“ nippe, kuidas unetuse probleeme lahendada.
  • Alusta rahulikult. Kui oled intensiivseks trenniks liiga väsinud, võta ette midagi rahulikumat, näiteks kõnni või tee joogat. Need rahulikumad tegevused tõstavad vähehaaval energiataset ja sa võid edaspidi teha midagi intensiivsemat.