Enamasti soovitatakse inimestel planeerida ette terve nädalamenüü ja käiagi siis ainult kord nädalas poes, et vältida igapäevaseid emotsioonioste, mis tihtipeale on just see tegur, mis paneb rahakotile suure põntsu.

Kui sa aga tunned, et see planeerimine on ajast ja arust ning tahaksid rohkem kui kord nädalas poes käia, siis need nipid võivad just sind kõnetada:

Osta hooajalisi tooteid

Eks meil kõigil on talvel suur isu maasikate järele, aga need on talvel väga kallid ja enamasti ka üpris maitsetud. Osta toite, mille hooaeg on käes. See on rahakotile sõbralikum.

Võta poodi kaasa riidest kotid…

… et mitte osta kilekotte. See ei tundu rahalises mõttes võib-olla tõesti tohutu säästmine, aga looduse mõttes küll. Ja praegu on ju saadaval nii palju ilusaid riidest kotte, et valikut on küll igale maitsele.

Ära karda osta külmutatud toitu

Olgu, kui sa tõesti ei suuda oma käsi eemal hoida sügavkülmaletis jäätistest ja saiakestest, siis nüüd on küll aeg oma harjumused ümber muuta. Sa ei pea sügavkülmaletti vältima, aga poeta endale ostukorvi hoopis külmutatud marju, et teha smuutit, või köögivilju.

Proovi alati osta midagi, mida sa pole varem toiduvalmistamisel kasutanud

Kuidas muidu oma tavapärasest toidu tegemise rutiinist välja murda? Enamikel inimestel on mõned toidud, mida nad oskavad hästi teha ja seepärast teevad nad neid ikka ja jälle. Kui teed vahepeal midagi teismtoodi, võid avastada, et oskad varsti oma lemmiktoitu hoopis tervislikumalt ja soodsamalt teha!

Enne poodi minekut tee oma külmkapi sisust pilti

Kui hakkad poes kahtlema, kas kõik vajalik sai ikka ostunimekirja lisatud, saad kohe pildilt järgi kontrollida. Väga kasulik nipp!

Allikas: The Everygirl