Kolm sõna, mis võivad muuta sinu suhtumist oma lastesse ja nende tegevustesse, on sõnad sinule endale: “proovi öelda jah!”

Kui laps tahab keset päeva vanni minna ja teil ei olnud kodus olles nagunii midagi muud plaanis, siis miks ei võiks sa teinekord lasta tal seda teha? Või kui ta soovib köögis ohutult paari toidu koostisosaga eksperimenteerida. Või ta tahab ise valida lasteaeda endale selga riided, mis sinu meelest omavahel eriti kokku ei sobi. Loomulikult on igal asjal mõistlikud piirid, mida tasub järgida, aga enamik lapsevanemaid tunnistab, et sõna “ei” tuleb üle nende huulte liiga kergekäeliselt, ka juhtudel, kus võiks hoopis lapsele midagi toredat lubada.

Kuidas muidu kasvab ta inimeseks, kes soovib katsetada erinevaid asju ega karda ebaõnnestuda, kui talle on lapsest saadik iga asja peale “ei” öeldud?

Teinekord, kui laps sinult midagi palub, mõtle kiiresti oma peas, kas see on talle kahjulik, sinu jaoks kallis või mõnel muul viisil vastuvõetamatu? Kui ei ole, siis võid ju proovida öelda talle “jah”. Paned kindlasti oma võsukese silmad särama ja tõenäoliselt on ka sul endal hea tunne, et suutsid kontrollist lahti lasta.

Allikas: A cup of Joe