Suhte- ja seksiekspert Nadia Bokody kinnitab, et paarikesed ei tohiks leppida õnnetus suhtes olemisega, sest millegipärast on ühiskonnas hetkel veel niimoodi kombeks, et lastega paarikesed peaksid nui neljaks laste pärast kokku jääma, et lastel ei oleks kurb lapsepõlv ilma ühe vanemata.

"Kõik vanemad on lisaks abikaasale ja ema/isa rollile eelkõige nemad ise, ja see on miski, mida pikaajalises suhtes ja lapsevanemana ära unustatakse. Kõige tähtsam on iseenda õnn. Ja alles siis tulevad kõik teised," räägib Bokody.

Ta julgustab kõiki vanemaid, kes tunnevad, et nad on õnnetusse suhtesse kinni jäänud, seadma iseennast prioriteediks ja selle põhjal otsuseid tegema. Muidugi on ka lapsed ja nende arvamus tähtis, aga ühestki lapsest ei kasva õnnelik täiskasvanu kodus, mis on igapäevaselt täis pingeid ja rahulolematuid lapsevanemaid.

"Ükski laps ei taastu täielikult sellisest kasvukeskkonnast, kus pühendumust lõhkiläinud suhtele seatakse ettepoole õnnest ja rõõmust. Niimoodi kasvavad üles õpitud abitusega lapsed, sest on näinud seda rolli selle vanema pealt, kes ei ole julgenud lahutada."

Bokody meelest on muidugi igal inimesel väga lihtne mängida ohvrirolli ja viriseda selle üle, kui halvas suhtes ta on ning kui kinni kõik on jäänud, aga tõeline julgus on seda endale tunnistada ja midagi ette võtta. Ja see on parim asi, mida vanemad oma lastele teha saavad.

Allikas: The Sun