Üks põhjustest on tihtilugu see, et inimesed soovivad tegelikult toidus leida uusi maitseid, eriti juhul, kui toit on olnud väga ühekülgne või on viimasel ajal söödud palju sarnaseid toite. Seetõttu tekib vahel peale soolase toidu tarbimist isu ka magusa järele, ehkki kõht on tuntavalt täis. Sellepärast võikski iga söögikord olla mitmekülgne ja vaheldusrikas.

Dieedipidajatel seisneb mõnikord põhjus ka selles, et keelatakse endal söömast mõningaid toite, näiteks šokolaadi või krõpse. Kuna meie aju on juba kord selline, et keelatud vili tundub alati kõige magusam, ei suuda me isegi alateadlikult lõpetada keelatud toidust mõtlemist ning see tekitab pinget. Keelamine on mõttetu, võtmesõna on ikkagi tasakaalustatud ja tervislik toitumine ning vahel väike patustamine.

Nälga tuntakse ka siis, kui toidukord oli tasakaalust väljas. Näiteks siis, kui sa sõid väga palju kalorivaest salatit ja ainult natukene muud toitu. Siis ei ole ka ime, et tunned peale sööki, et kõht jäi tühjaks.

Ja see viib kohe ka järgmise põhjuseni, mis on loogiline — kõht jääb tühjaks, kui inimene ei söö piisavalt. Kui on soov kaalust alla võtta, siis väikene kaloridefitsiit on muidugi kasulik, aga kui sa otsustad päevapäevalt hakata drastiliselt vähem sööma, ei mõju ka see kuidagi kasulikult ja lõpptulemusel on sinu kõht nii tühi, et lõpuks sööd sa kõvasti rohkem kui oleks pidanud.

Ja viimane põhjus, millega on tegelikult väga lihtne tegeleda, on see, et sa ei ole piisavalt vett joonud. Ka see tekitab ekslikult tunde, et kõht on tühi. Osad soovitavad toidu kõrvale vett juua, teised pigem mitte, aga üks on kindel — enne sööki tasub küll vett juua, siis väldid ülesöömist.

Allikas: Daily Mail