Haruldase geenirikkega väike Gertu-Liina

23-aastane Kärol ja 26-aastane Kaspar teevad ilmselt silmad ette paljudele vanematele. Nad on juba üles kasvatanud kolm imetoredat last — 6-aastase Nora-Liisa, 4-aastase Gertu-Liina ja aastase Tõnise.

Väike Gertu on aga oma õest ja vennast veidi erilisem. Tal on diagnoositud raske geneetiline haigus nimega Dravet sündroom, mis põhjustab lapsel epileptilisi krampe. Hood on juba korduvalt pannud Gertut eluohtliku olukorda.

Loo lahendus peitub aga tõsiasjas, et 10 aastaselt hakkaks haigus ise raugema ja Gertu kasvaks sellest ajapikku välja. Kuid, et seni vastu pidada on lapsel vaja ravimit, mis maksab 10000 € aastas, mida haigekassa paraku ei toeta. Noortel vanematel ei ole sellist summat kuskilt võtta. Kui pisike Gertu ilma ravimita jääb, kahjustab iga järgmine krambihoog lapse aju niivõrd, et paari aasta pärast jääb ta voodihaigeks, kes sõltub 24/7 oma hooldajatest. On kohutav mõelda, et ühe väikese lapse elule on külge riputatud hinnasilt, kuid meie võimuses on neid päriselt aidata.

Nahahaigusega noorteadlane Natalja

Tartus elab 32-aastane Natalja, kes pole pelgalt imeilus ja heasüdamlik naine, vaid ka tohutult tark. Kõigest aasta lahutab teda doktorikraadist. Natalja on terve elu võidelnud karmi nahahaigusega, kuid südikas noorteadlne on siiani alati hakkama saanud. Viimane aasta on haigus näidanud oma tõelist palet ja röövinud noorteadlaselt kõik — armastuse, iseseisvuse ning elurõõmu. Natalja on aheldatud ratastooli ja kogu ta aeg kulub eluohtlike haavade hooldamisele. Ravi Natalja haigusele on olemas, aga puudu jääb rahast. Hetkel ei suuda noor naine tasuda isegi oma haavade sidumise eest, millele kulub kuus üle 1400 €. Meie võimuses on päästa Natalja sidemetest, saata ta ravile ning mis kõige tähtsam — kinkida talle aastaid täisväärtuslikku elu.

Ratastoolis koolipoiss Karl-Herman

Saaremaal kristlikus perekonnas kasvab 11-aastane Karl-Herman. Vaatamata sellele, et Karl-Herman on raske sünnitrauma tagajärjel ratastooli aheldatud, on temas peidus väga nutikas ja elurõõmus noormees. Saarlane Karl-Herman näeb iga päev vaeva, et paari aasta pärast saaks ta esimest korda käima ning ei peaks enam nii palju sõltuma oma juba üsna eakatest vanematest. Teismeline poiss vajab iseseisvumiseks üle kõige oma koju invalifti, mille abil saaks Karl ise kodus ringi liikuda. Samuti unistab ta pisikesest jõusaalist, kuna poisi parenemisel mängib kriitilist rolli igapäevane töö oma lihastega. Arvestades Karl Hermani suuri edusamme, on lootus tema paranemiseks väga suur, kuid väike noormees vajab kõigilt meilt veidi abi.

Sünnitraumaga väike Jete-Lisee

Pärnu lähistel elab 25-aastane Kertu koos oma väikese tütre Jete-Liseega. Pisike preili oli perekonda väga oodatud ja rasedus kulges noorel emal igati eeskujulikult. Saatusel olid selle armsa perekonna jaoks aga teised plaanid ja pisikese Jete-Lisee sünd kujunes õuduste ööks, mille tagajärgedest ei ole nad siiani toibunud. Hapnikuta jäänud Jetel on diagnoositud kesknärvisüsteemi kahjustus. Tänaseks päevaks on Jete 2,5-aastane, ta ei suuda kõndida, rääkida, istuda ega teha midagi, mida temavanused lapsed sel ajal. Arstide sõnul jääbki Jete selliseks, kuid tubli ema Kertu on teinud lapsega märgatavaid edusamme ning usub, et tüdrukul on helgem tulevik. Jete suur lootus on pääseda Saksamaale arsti juurde, kes tegeleb just temasuguste eriliste lastega. Kuid hinnaline ravi maksab üle 20000 €, mistõttu on ükskikema Kertu ainus lootus lahkete inimeste abi.

Haige jala varjus elav Merlin

26-aastase Merlini jaoks on perekond kõige olulisem. Koos elukaaslasega on nad kahe imetoreda poisslapse vanemad. Merlin on aga üle 15 aasta vaevelnud raske lümfisüsteemihäirega, mille tagajärjel on tema vasak jalg kordades suurem kui teine. Halvematel päevadel on jala läbimõõt üle 100 cm. Oma pikkade mustade juuste ja suure särava naeratusega Merlin on ääretult kaunis naine, kes aga ise ei ole end kunagi ilusana tundnud. Merlin on jäänud ilma oma sõpradest, kes ei julge temaga avalikkuses liikuda kuna põlgavad pilgud saadavad naist pidevalt. Suur jalg ei lase Merlini isegi oma lastega korralikult tegeleda — ema ei julge oma poistega jalutamas käia kuna ei suudaks neile järele joosta, kui midagi peaks juhtuma. Noor ema saab oma haigust spetsiaalse aparaadiga kontrolli all hoida, kuid kallil protseduuril käimiseks on Merlin riigipoolset abi vaid paariks korraks kuus. Tegelikult oleks tal vaja ravi vähemalt korra päevas. Üheskoos saaksime sellele tublile ja toredale emale kinkida tema isikliku aparaadi, et Merlin saaks oma haiguse kontrolli alla ning olla enda peegelpildiga esimest korda elus rahul.

Abivajajatele laulavad Inglite aja säravaimad tähed ja avatud on annetustelefonid, millele saab toetuseks helistada kuni 28. detsembrini:

9007011 — 5 EUR

9007012 — 10 EUR

9007013 — 25 EUR.

„Inglite aeg“ on TV3s täna kell 20.00.