Toitumisnõustajad on toonud välja kolm populaarset hommikusööki, mis tegelikult võiks päeva esimesest toidukorrast hoopis välja arvata!

1. Võileib
Kui sööd hommikul valget saia, peekonit või teisi rasva- ja soola rikkad lihatooted, on need organismile väga raskesti seeditavad ja õige pea tunned end väsinu ja loiuna.
Seega eelista hommikul valgele saiale pigem sepikut või leiba ning kõrvale lisa kasulikke rasvu nagu näiteks lõhe, muna, avokaado, pesto, või magusaarmastajana maapähklivõid või banaani.

2. Saiakesed
Kel ei oleks kiusatust haarata kohvi kõrvale ahvatlev croissant? Kõlab ju imelise kombinatsioonina, kuid tegelikult moodustavad sai ja suhkur kombinatsiooni, mis tekitab kõhus raskustunde ja see omakorda väsimuse.
Hommikusöök peaks olema võimalikult mitmekülgne ja toitev, seega vali tervislikum alternatiiv ja valmista kaerajahust tervislikud pannkoogid, millele võib omakorda lisada banaani ning kookoshelbeid.

3. Puder, mis on valmistatud piimaga
Puder on hea valik, kuid mitte piimaga keedetud puder. Miks? Piim sisaldab suhkruid, mida organismil on pudru helvestes leiduvate süsivesikutega koos väga keeruline seedida ja see omakorda põhjustab õige pea väsimust, mitte ei ei anna energiat, et toimekas olla.
Kui aga keeta putru veega- oled saanud väga tervisliku ja energiat andva hommikusöögi!

Allikas: womenshealthmag

Jaga
Kommentaarid