Kolm vabastavat arusaama

Ühel kevadpäeval, kui ma sain kolmkümmend, vaatasin endasse ja mõistsin kolme asja. Selsamal hetkel, kui ma neid mõistsin, teadsin, mida ma tegema pean, et olla õnnelik.

Esiteks: inimesed ei ole minust huvitatud, nagu ma olin alati arvanud. Ma ei mäleta näiteks, mis mu sõbral seljas oli, kui ma teda nädala eest kohtasin. Ega ka seda, milline oli tema meik või soeng. Kui mina ei mäleta selliseid asju, siis miks peaks tema neid asju minu kohta mäletama? Nii et ehkki me mõtleme aegajalt teistest, teeme seda harva rohkem kui mõne minuti. Kui lõpetame teiste peale mõtlemise, pöörduvad meie mõtted tagasi selle juurde, mis meid puudutab. Miks kulutada oma elust nii palju tunde muretsemisele selle üle, mida teised meist arvavad?

Teiseks: ma ei pea kõigile meeldima. Mulle ei meeldi ju samuti kõik inimesed. Kindlasti on meist igaühel poliitikuid, kolleege, kliente ja sugulasi, kes meile ei meeldi. Miks siis peaksin mina kõigile meeldima? Pole vaja ennast piinata seetõttu, et sa ühele või teisele ei meeldi. Võta seda nagu elu tõsiasja: sa ei saa sinna midagi parata, kuidas teised sinust mõtlevad.

Kui sa ühele võib teisele ei meeldi, siis jäägu talle tema arvamus. Sina mine edasi.

Kolmandaks: kui enda vastu läbinisti aus olla, siis enamik asju, mida me teeme teiste jaoks, teeme tegelikult endale. Me palvetame oma perekonna hea käekäigu pärast, sest tahame, et nad meie lähedal oleksid. Valame pisaraid, kui meie kaaslane sureb, läheneva üksilduse tõttu. Ohverdame end laste heaks lootuses, et nad kasvavad selliseks, nagu meie tahame. Saamata valgustatuks nagu Buddha või Jeesus, on raske loobuda oma sissejuurdunud tegelemisest iseenesega.

  • Lõpeta muretsemine selle üle, mida teised mõtlevad, ja tee seda, mida hing igatseb. Ära vaeva ennast mõtetega, et mis siis kui … Tee oma elu lihtsamaks ja tunnista oma igatsust. Ainult siis, kui oled õnnelik, saad teha maailma õnnelikumaks paigaks.
  • Ärge laske inimeste arvamusel teie kohta määrata seda, kes te olete. Selle asemel et muretseda selle üle, mida teised mõtlevad, pühendage end oma unistustele.
  • Kui te ei meeldi ühele või teisele, siis pole see teie, vaid nende probleem. Me ei meeldigi kõigile. See on ainult siis probleem, kui me laseme sellel ennast häirida.
  • Hädaldades, et mingi asi, mida peame tegema, on liiga raske, lisame sellele raskust juurde. Hingake sügavalt sisse ja tehke see lihtsalt ära.
  • Kirjutage üles kohad, kuhu tahate enne surma reisida; inimesed, keda loodate kohata; kontserdid, mida kindlasti naudiksite; võistlused, mida vaadata tahaksite; restoranid, mida tingimata külastama peate. Siis kogege ükshaaval kõike, mis teil nimekirjas on. Keegi ei pea seda nimekirja teadma. Lubage enesele oma väike saladus. Hea tunne on teha midagi lihtsalt enesele.
  • Elu on nagu džäss. Suur osa sellest on improvisatsioon, kõike ei saa ette valmis kirjutada. Me peame elama kire ja leegiga, ükskõik, mida elu meile toob.