1. Äratuskella edasi lükkamine
Peale äratuskella helinat see veel mõneks minutiks edasi lükata tundub hommikuti kõige mõnusam asi mida teha. Tegelikkuses mõjub see sulle aga vastupidiselt- nii annad sa omale lihtsalt vähem aega virgumiseks ja lõpuks oled ajahädas.
Viimane aga tähendab rahutut ja tormamist täis hommiku algust, mis ei ole just kuigi hea start produktiivsele päevale.


Tee endale teene ja tõuse püsti juba peale esimest äratust. Kui tead, et see saab olema raske, siis hea võimalus on õhtul telefon voodist piisavalt kaugele viia, et alarmi kinnipanemiseks tuleks sul tõusta.

2. Telefoni näppimine voodis
Ilmselt teeme me kõik seda, aimamata, et sellel on konkreetne mõju algavale päevale. See, et soovid olla kursis maailmas toimuvaga on okei, kuid tegelikult pole vaja hommikul esimese asjana uudiseid lugeda. Miks? Sest nii kallad ennast juba päeva esimestel minutitel üle infotulvaga (sh. ka negatiivsega) ning annad ajule tööd veel enne kui ta on jõudnud unerežiimilt välja tulla ja virguda.


Kui tõesti on soov oma telefoni kontrollida, veendu, et lehed, mida hommikul esimesena külastad, on ilusad ja motiveerivad. Näiteks piilu Instagrami või Pinterestis ringi ja lase end inspireerida kaunitel fotodel või motiveerivatel sloganitel, sest nii saab ka sinu päev positiivse alguse.

3. Meilide vaatamine
Meilide vaatamine hommikusöögi kõrvale on muutunud sama normaalseks nagu tass kohvi või aurav hommikupuder. Tegelikkuses raiskad sa seda tehes oma väärtuslikku aega, et nautida rahus hommikusööki ja valimista end päevaks ette.


Kui sul on harjumus igal hommikul koheselt oma meilboksi kiigata, siis mõtle hetkeks miks? Kas ootad vastust kelleltki või avad sa meilid lihtsalt sellepärast, et oled harjunud seda tegema? Ära lase meilboksil ja selle sisul dikteerida oma päeva! Kirjad on seal ka siis, kui oled hommikusöögi lõpetanud.