Vaja läheb:
100 g Fazer Geisha Dark 44% tumedat šokolaadi
½ dl suhkrut
½ dl vett
2 tk munakollast
(1 spl brändit)
3 dl vahukoort

Kaunistuseks:
riivitud Fazer Geisha Dark tumedat šokolaadi
tuhksuhkrut
maasikaid

Kuna Geisha on tavalisest veidikene pehmema koostisega, siis on soovitatav panna see enne koogi valmistamist sügavkülma. Nii on šokolaadi mugavam riivida. Samal ajal vooderda koogivormipõhi paberi või kilega. Kui šokolaad on piisavalt tahkeks muutunud, riivi see ja jäta ootele.

Sega väikses kastrulis suhkur ja vesi ning kuumuta kogu aeg segades, kuni keema tõusmiseni. Keeda kolm-neli minutit, kuni segu muutub siirupitaoliseks ja lisa siis segades šokolaad. Sega eraldi nõus munakollased ja brändi ning lisa aeglaselt šokolaadisegule.

Vahusta eraldi nõus vahukoor ja kalla šokolaadimassi sisse. Vala parfeesegu vormi, kata toidukilega ning pane vähemalt neljaks tunniks sügavkülma.

Võta vorm külmikust välja umbes kümme minutit enne serveerimist. Tee kuuma vette kastetud südamekujulise vormiga parfeest südamekujundid või lõika kuuma noaga välja kolmnurgad. Raputa taldrikutele tuhksuhkrut, aseta keskele parfeetükk ja kaunista maasikatega.

Allikas: Naisteka arhiiv