1. Pinguta varbaid

Lihaseid lõdvestavad harjutused aitavad kehal lõdvestuda. Pinguta oma jalgu ja lase seejärel lõdvaks. Pinguta ka varbaid, hoia neid pingul 10 sekundit ja lase lõdvaks.

2. Lemmikloom voodis?

Lemmikloomaga voodi jagamine võib olla nii hea kui halb. Uuringutest on selgunud, et lemmikloomad aitavad stressi vastu võidelda, kuid nad võivad ka su und häirida. Kui oled allergik, on parem loomi voodisse mitte lubada. Kui su lemmikloom sinu und segab, õpeta ta mujal magama.

3. Ära võta telefoni, haara parem raamat

Kui ärkad keset ööd üles ja haarad telefoni, on sul ilmselt võimatu uuesti magama jääda. Proovi telefoni asemel raamatut.

4. Külm dušš

Paljud arstid soovitavad tund enne magamaminekut duši all käia, mitte kohe duši alt voodisse hüpata. Duši all käimine annab energiat ja nii ei tule und. Kui ärkad üles ja magama ei jää, proovi külma duši, siis kehatemperatuur väheneb ja nii on võimalik palju kiiremini magama jääda.

5. Lavendel

Lavendel aitab insomnia vastu võidelda. Uuringutest on selgunud, et 6-8 lavendliõli tilka voodi ümber aitab unekvaliteeti parandada. Kui sul pole õli käepärast, hangi endale lavendlitaim või tee tassike lavendliteed.

6. Kanna sokke

Kašmiirist või meriinovillast sokid aitavad kehal soojeneda. Vaata, et sokid poleks liiga kitsad!

Mis sinul kiiremini uinuda aitab?

Allikas: Bright Side