1. Talvejoped,-mantlid jne tuleks puhastada kohe pärast hooaja lõppemist, sest mida värskem on määrdumine, seda kergemini saab rõivas puhtaks.
  2. Sagedasti kantavaid talveriideid tasuks puhastada mitu korda hooaja jooksul, sest kui kaelus ja varrukaotsad on juba võidunuks kulunud, siis on eset sageli võimatu puhtaks saada või võib selle käigus rõiva värv kahjustuda, sest mustus on juba riidesse kinnistunud.
  3. Puhastamata talveriideid ei tasuks kappi uut hooaega ootama jätta ka seetõttu, et higi, toiduplekid, võidunud varrukaotsad ja krae on koidele maiuspalaks.
  4. Koide tõttu tasuks erilist tähelepanu pöörata villaste, nahast, karusnahast ja sulgedega esemete puhastamisele ning hoiustamisele. Sealjuures ei maksaks unustada ka nendest materjalidest aksessuaare — kindaid, mütse, kraesid, sokke jne.
  5. Kui kodus pole pesukuivatit, siis on soovitatav sulejopesid ja –mantleid keemilises puhastuses pesta, sest kodus pestes on oht rõivaese ära rikkuda. Üpris sageli tuuakse keemilisse puhastusse sulejopesid, millel on koduse pesu tagajärjel suled klompis. Kahjuks ei õnnestu alati ka keemilises puhastuses seda olukorda päästa. Ka siin kehtib sama reegel, mis plekkide puhul, et mida kiiremini probleemiga tegeleda, seda tõenäolisemalt õnnestub eseme esialgne seisukord taastada.
  6. Ka talvejalatsite puhastamist ei maksaks enne nende hoiule panekut unustada. Näiteks populaarsetelt UGG saabastelt saab keemilises puhastuses väga edukalt soolarandid eemaldatud.
  7. Selleks, et rõivaese teeniks kandjat maksimaalselt kaua, on vajalik selle regulaarne pesujuhendile vastav hooldus. Seetõttu on väga oluline, et inimesed ei eemaldaks riietelt hooldusjuhendeid.