Tiina* on viimast kuud lapseootel ja eile peale lõunat oma tavapärasel poetiirul Prismas astus naisele ligi keskealine meesterahvas, kes ühtäkki ütles naisele, kui rõve ja ebameeldiv ta oma suure kõhuga välja näeb ning ta peaks oma kõhu kinni katma.

“Tegin tavapärast poetiiru, ning eks ma muidugi ilmselt ei ole hetkel lõpurasedana ja lapsekäruga eest ära tulemisel või liikumisel kõige kiirem, kuid midagi muud sinna ei eelnenud küll. Nägin, et keegi silmitseb ja siis lähenedes tekkis selline olukord,” meenutab Tiina, kellel oli poes kaasas ka kaheaastane poeg.

Tiina räägib, et ta on muidu üpris sõnakas, otsekohene ja aus oma arvamuse avaldamisega, aga kuna see olukord tundus nii utoopiline, siis ta ei osanud midagi kosta. Siiski tahab naine inimestele südamele panna, et sõnadega tuleks olla ettevaatlik.

“Öelda midagi sellist eriti veel lapseootel naisele, kes tihtipeale on väga emotsionaalne, siis mõnele võib see panna suure hoobi — sõnadel on väga suur jõud.”

Lugejad, kas teiega on raseduse ajal halvasti käitutud või midagi imelikku öeldud kaaskodanike poolt? Jagage oma kogemust kommentaarides või kirjutage meile naistekas@delfi.ee.