1. Hoolitse oma peanaha eest

Hoolitseda ei saa mitte ainult juuste eest, vaid probleemi tuleb lahendada algusest ehk siis pöörates rohkem tähelepanu oma peanahale. Fakt on see, et väga keeruline on saada ilusaid juukseid, kui probleem peitub peanahas. Selleks, et seda probleemi lahendada, on mitu võimalust. Masseeri peanahka, et vereringet parandada, harja oma juukseid hommikul ja õhtul, et vabaneda surnud rakkudest; koori peanahka kord kuus, et puhastada peanahka mustusest ja hooldusvahendite jääkidest, mis sinna on kogunenu. Nii toimides soodustad sa juuste kasvu ning muudad oma juukseid tihedamaks.

2. Kasuta oma juuksetüübile mõeldud hooldusvahendeid

Kui sul on õhukesed juuksed, mis hoiavad pealigi ja sa tahad neile kohevust anda, siis ära kasuta valesid hooldusvahendeid. Kõigepealt pead sa vältima kõiki neid vahendeid, mis mõjuvad juustele agressiivselt ehk siis kõiki šampoone, mis sisaldavad sulfaati. Ära värvi juukseid selliste värvidega, mis juukseid kahjustada võivad. Ära pese juukseid liiga tihti. Ära hõõru juukseid rätikuga. Õhukesed juuksed on väga õrnad ja sellepärast vajavad nad veelgi õrnemat hoolt. Kasuta pehmet šampooni, mis sisaldab looduslikke aineid ja ära pese juukseid rohkem, kui paar korda nädalas.

3. Kasuta looduslikke hooldusvahendeid

Osta looduslikke ja juuksesõbralikke hooldusvahendeid, mis ei kahjusta juukseid. Looduslikud hooldusvahendid muudavad su juuksed kohevamaks. Võtame näiteks ingveri: peanahale määrituna niisutab ja parandab ingver juukseid ning stimuleerib vereringet, mis omakorda paneb juuksed kasvama ning annab kohevust. Sa võid kasutada ingveripulbrit ning segada seda taimeõliga (näiteks oliiviõliga). Kanna segu seejärel peanahale ja juustele, lase seista vähemalt poolt tundi enne loputamist.

Veel üks kasulik vahend, mis annab õhukestele juustele kohevust, on riitsinusõli. Riitsinusõli sisaldab rohkesti rasvhappeid ja toidab seega juukseid sügavalt ning põhjalikult, muutes need samaaegselt tugevaks ja kohevaks. Tänu oma kasulikele omadustele soovitatakse riitsinusõli kõige rohkem õhukeste juuste raviks. Kasutamiseks sega riitsinusõli mõne teise vedela õliga. Riitsinusõli on väga kleepjas, vedelama õliga segades saad sa seda kergema vaevaga juustele kanda. Ära ainult tee riitsinusõli maski üle ühe korra nädalas, sest see võib õhukesed juuksed rasvaseks muuta.

4. Lõika regulaarselt juukseotsi

Et juukseid kohevamaks muuta, peab neid tihti lõikama. Juukseotsad vajavad värskendust vähemalt iga 2-3 kuu tagant, et juuste seisund liiga hulluks ei muutuks. Ilma selleta muutuvad juuksed veelgi õhemaks, murduvad ja lõhenevad. Lisaks sellele lisab värske lõikus juba kohevust juustele. Lase oma juukseid lõigata järku, nii ei kaota sa pikkuses ja muudad oma juuksed kohevamaks.

5. Ära unusta oma organismi eest hoolitseda

Täpselt nii nagu naha puhul, on ka juuste hoolitsemisega nii: liiga sageli piirdume me hooldusvahendite kasutamisega, unustades täiesti, et juuste tervislik seisund saab alguses seestpoolt ehk siis meie enda kehast. Ja seetõttu tuleb vaadata, mida suhu panna ning juua vähemalt 1,5 liitrit vett päevas. Kui sa tahad muuta oma juukseid kohevamaks, siis söö rohkem toiduaineid, mis sisaldavad valku, tsinki, rauda ja vitamiine (A-, B-, C- ja E-) ning rasvhappeid.

Allikas: Kodused Lood

Jaga
Kommentaarid