Mida punnid lõual tähendavad?

Nahahooldusekspert Renee Roulaeu sõnul on lõug kõige tavapärasem koht, kuhu punnid tulevad, eriti naiste seas, kes on üle 20 aasta vanused. Vanus tõuseb, toimuvad hormonaalsed muutused, nahahooldus läheb meelest ja seetõttu hakkavad vohama bakterid ja nii need punnid tulevadki. Halb asi selle juures on see, et lõual asuvatest punnidest on keeruline lahti saada.

Miks tekib lõuale akne ja kuidas sellest lahti saada?

Hormoonid! Lõuale tekivad punnid tavaliselt menstruatsiooni ajal. Harjumused. Kui puudutad mustade kätega oma nägu, pole ime, et punnid endale su lõuale mõnusa pesa teevad. Stress mõjub tervisele ja võib tekitada aknet, rosaatseat ja ekseemi.

Kuidas ennetada?

1. Hoolitse oma naha eest

Pese oma nägu, päriselt! Lõua piirkonnast ka! Tihti pestakse nägu ettevaatlikult, et mitte pluusi märjaks teha. Seetõttu jääb lõug sageli tähelepanuta. Pese ka kaela.

2. Ära pigista punne

Oled seda kindlasti varemgi kuulnud. Eriti ei tohiks pigistada tsüstilisi punne, mis on valulikud. Ise pigistades võivad need põletikuliseks muutuda.

3. Ära kasuta higist kiivrit

Kui sõidad palju rattaga, siis on võimalik, et higised kiivririhmad võivad aknet tekitada. Pese end kohe pärast trenni ja eemalda higine kiiver peast nii ruttu kui võimalik.

4. Mõtle, mida sööd

Naha tervisele on head spinat, vesikress, brokoli, lehtkapsas, kana, kõrvitsaseemned, pähklid, porgand, aprikoos, mango, jogurt, kimchi, keefir.