Kui küünelakk on riidel juba kuivanud, siis on seda kahjuks koduste vahenditega võimatu eemaldada. Sellisel juhul tuleb määrdunud riideese keemilisse puhastusse viia, mis võib aidata. Kui plekk on väike ja reageerid kiiresti, võib sul aega võimalus olla!

Kui maha läheb natukene, võta vatitikk ja kasta see küünelakieemaldajasse ja töötle õrnalt pinda sellega. Kui tegemist on suure plekiga, aitab lapp ja küünelakieemaldaja. Küll aga võib küünelakieemaldaja riidelt värvi eemaldada, seega võib selliselt töötlemine asja palju hullemaks teha.

Pestavalt riidelt proovi suurem osa kätte saada küünelakieemaldajaga ja töötle määrdunud pinda valgendajat sisaldava vahendiga.

Kui küünelakk läheb vaibale, töötle pinda küünelakieemaldajaga. Kui see ei aita, soeta hea kvaliteediga vaibapuhastaja ja järgi instruktsioone. Kui tegemist on pikemate kiududega vaibaga, võib proovida plekilised kiud ära lõigata.

Kõvadelt pindadelt küünelaki eemaldamiseks tee paberrätik küünelakieemaldajaga kokku ja tupsuta pinda. Pühi niiske lapiga ja kuivata. Testi enne pinnal, mis pole väga nähtavalt, et teada saada ega küünelakieemaldaja pinda ei kahjusta.

Kuivanud küünelaki saad eemaldada pintsettidega või metallikraabitsaga.