Mõned igapäevased toitumisharjumused muudavad immuunsust nõrgemaks. Millised need on?

Sa tarbid liiga palju suhkrut

Ilmselt sa tead, et magusa söömine teeb paksuks, aga tõenäoliselt ei tea sa, et liigne suhkru tarbimine muudab immunsüsteemi nõrgemaks. Nimelt kahandab liigne suhkru ja lihtsate süsivesikute tarbimine immuunrakkude funktsioone.

Sa tarbid alkoholi

Ka alkoholi tarbimine muudab immuunsüsteemi nõrgemaks. Ei maksa ka unustada, et iga aastaga muutuvad hommikud peale alkoholi liigtarbimist aina rängemaks...

Sa sööd liiga palju töödeldud toitu

Töödeldud toit on tervisele kahjulik ja häirib immuunsüsteemi tööd. Töödeldud toit sisaldab organismi jaoks palju kahjulikke aineid: liiga palju soola, küllastunud rasva ja suhkrut. Kõik need ühendid võivad põhjustada südame-veresoonkonna haiguseid ning neeruhaiguseid ja tuua kaasa kroonilist põletikku.

Sa sööd tihti kiirtoitu

Nagu kõik teavad, on kiirtoit tervisele kahjulik. Kiirtoit sisaldab rohkelt küllastunud rasva (mis on tervisele halb) ning vähe küllastumata rasvhappeid (ehk siis tervislikke rasvu). Liiga suur kogus küllastunud rasvhappeid kehas tekitab põletikulise seisundi ning muudab immuunsüsteemi nõrgemaks.

Sa sööd liiga soolast toitu

Liigne sool on tervisele ja immuunsüsteemile kahjulik. Kõigepealt tõstab liigne soola tarbimine vererõhku, seejärel põhjustab samuti veepeetust, mis omakorda paneb neerud rohkem tööle, mis selle asemel, et võidelda erinevate põletike vastu, peab tegelema liigse naatriumi väljutamisega.

Sa ei söö piisavalt kaloreid päeva jooksul

Toitumisprobleemidega inimesed ja need, kes ennast näljutavad, panevad oma tervise sellega ohtu ning rikuvad immuunsüsteemi tööd. Kui sa ei söö piisavalt, ei saa su keha vajalikke toitaineid, et normaalselt funktsioneerida.

Allikas: Kodused Lood

Jaga
Kommentaarid