Tutvumisrakendus Bumble tellis uuringu ühe osana oma hiljutisest kampaaniast, mis kutsub valitsust üles kehtestama uut seadust, mis kriminaliseeriks Inglismaal ja Walesis genitaalidest soovimatute piltide saatmise ehk küberliputamise.

Uuringust selgus, et viimase aasta jooksul said peaaegu pooled 18–24-aastastest naistest (48%) suguelundeid paljastava foto, mida nad ei küsinud. Statistika viitab paraku turvatunde puudumisele, mida paljud naised veebiruumis tunnevad. 1793-st uuringus osalejast väitsid pea pooled naised, et nad ei usalda teisi veebikasutajaid ja iga neljas ütles, et on ennast küberruumis tundnud ohustatu ja rünnatuna.

Lisaks selgus uuringust, et 95% alla 44-aastastest naistest usub, et veebis tuleks soovimatute alasti piltide saatmise peatamiseks rohkem teha.

Bumble’i kampaania #DigitalFlashingIsFlashing kutsub seadusetegijaid üles teadvustama, et küberruumis liputamine on sama mis päriselus. Šotimaal on küberliputamine olnud kriminaalkuritegu juba üle kümne aasta. Sama soovitakse saavutada ka Inglismaal ja Wales’is.

Allikas: Independent