Moeteadlikule elukaaslasele kingi midagi kvaliteetset

„Hea parfüüm, uus rahakott või kvaliteetne aluspesu on jõuluvana kingikotis kindla peale minek,“ soovitab Kaup24 arendusjuht Maris Kivi. Tema sõnul on iga-aastased populaarsed jõulukingid meestele parfüümid ja kehahooldustooted, samuti mõne kvaliteetse brändi aluspesu ja sokid.

Kivi lisab, et moeteadlikumate meeste aksessuaarideks on sageli kvaliteetsed käekellad: „Mõeldes luksuslikumatele kinkidele, võib kaaslast üllatada uhke käekellaga, mille sisse armas sõnum graveerida.“

Spordihullust mehele kingi koosolemise aega

Fitnessentusiastist suunamudija Liza Linnu sõnul meeldib meestele, kes suure osa oma vabast ajast treeningutele kulutavad, et ka nende kaaslased hobisid toetaksid. „Eestlaste seas populaarseks saanud discgolfi või mõne uue spordiala varustus võiks ehk trennihullust meest positiivselt üllatada,“ ütleb Lind.

Samas leiab ta, et treeningutest hooliva mehe jõulukink ei pea ilmtingimata spordiga seotud olema ning kaalumist väärivad ka elamuskingid. „Elamuse ja kogemuse mõttes on tore võtta koos kaaslasega ette mõni lahe sportlik tegevus, näiteks lumelauasõit või suusatamine.“

Terviseteadlikku meest turguta vitamiinidega

„Kaaslase immuunsüsteemi tugevdamiseks võib kinkida näiteks D-vitamiini, mida on meie laiuskraadil elavatel inimestel keeruline piisavalt ise toota,“ leiab Azeta e-apteegi proviisor Aleksei Gladsteini, kelle sõnul võivad külm talv ja vähene päikesepaiste panna põntsu ka tugevamatele organismidele. Ta selgitab, et D-vitamiini puudus võib tekitada üleüldisemat väsimust kui ka mõjutada luude ja hammaste tervist.

Proviisor lisab, et kahjuks on näha, et mehed hoolitsevad reeglina oma tervise eest vähem ning endale vitamiine sageli ostma ei kipu. Seetõttu soovitab ta kingikotti panna spetsiaalselt meestele mõeldud vitamiinikomplekse, mis aitavad viiruste hooajal nende tervist turgutada.

Mängulist kaaslast üllata uute elamustega

Kivi sõnul on karantiin julgustanud inimesi otsima uusi koduseid tegevusi: „Seiklushimulised ja mängulised mehed armastavad uusi asju proovida ja ei taha, et neil igav hakkaks. Pimedaid talveõhtuid saab koos kaaslasega meeleolukalt ka kodus kahekesi veeta — aega aitavad sisustada nii täiskasvanutele mõeldud pusled kui ka lauamängud.“

Mehele, kellel on kõik olemas, tee kink ise

Kõige raskem on teha kinki mehele, kellel on kõik justkui olemas — uued rõivad soetavad nad siis, kui eelmised on auguliseks kantud, luksuskaupadest ei tunne nad huvi ja kõik vajaliku on nad tavaliselt jõudnud endale ise ära osta.

Kivi sõnul on siinkohal abiks südame ja hingega valmistatud isetegijate kingid — näiteks väikeettevõtjate poolt toodetud käsitöö kudumid või hoidised. „Kui tahad aga armsamat eriliselt üllatada, siis valmista kink hoopis ise,“ soovitab Kivi.