Kahetsuse väljendamine: see on siis, kui sina või sinu partner kasutate "mina" keelt, et kirjeldada, kuidas sinu sõnad või teod neid mõjutasid. Sa väljendad neid tundeid, mis käivad tekitatud valu kohta. See võib kõlada umbes nii: "Mul on halb tunne, et olen sulle niimoodi haiget teinud."

Vastutuse võtmine: tead, et sinu teod või sõnad olid valed. Võtad vastutuse, öeldes näiteks: "Ma eksisin. Ma jätsin nõud pesemata, kuigi ütlesin, et teen seda."

Vea heastamine: selle vabanduskeele puhul sa mitte ainult ei kahetse oma tegude pärast, vaid teed ka midagi, et tehtut heastada. Näiteks ütled: "Vabandust, et ma täna õhtul nõusid ei pesnud. Ma pesen sel nädalal kolm korda nõusid."

Siiras kahetsus: selle vabanduskeelega asetad sa end teise inimese olukorda. See võib kõlada umbes nii: "Ma kujutan vaid ette, mis tunne sul võis olla. Ma saan sellest aru ja näen, kuidas see mõjus sulle. Vabandust! Järgmine kord käitun teisiti."

Andestuse palumine: Lühidalt, sa mitte ainult ei kahetse oma käitumise pärast, vaid palud ka andeks enda partnerilt. See võib kõlada umbes nii: "Ma tean, et olen sind alt vedanud ja mul on kahju. Kas sa annad mulle andeks?"

Allikas: Women’s Health

Jaga
Kommentaarid