Ajakiri EMA kutsus koos Virumaa Naiste Tugikeskusega pühade eel ellu kampaania, mis julgustab vägivaldse suhte all kannatavaid naisi pöörduma kohaliku naiste tugikeskuse poole, et saada psühholoogilist ja juriidilist tuge.

„Pühadelt ootame rahu, kuid suure osa naiste jaoks on pühade normaalsus hoolimata staatusest ja ametist lähisuhtevägivald. Võtsime teavituskampaania ette selleks, et meie, naised ja emad saaksime nii pühadeaegu kui ka argipäeval tunda end turvaliselt,“ ütles ajakirja EMA peatoimetaja Merle Liivak Praks.

Virumaa Naiste Tugikeskuse juhataja Merle Albranti sõnul on iga neljas Eesti naine kogenud füüsilist või seksuaalset vägivalda.

„Palju enam naisi, pea pooled on enda sõnul kogenud raskemini tuvastatavat vaimset vägivalda kas praeguses suhtes või endise partneri poolt. Vähemalt kolmveerand tugikeskuste poole pöördunud naistest on emad, kel on vägivalla toimepanijaga ühised lapsed,“ selgitas ta kampaania vajalikkust. Albrant märkis, et paljud lähisuhtevägivalla ohvrid jätavad toimuva enda teada ning jäävad seetõttu naiste tugikeskuste pakutavast abist ilma. „Naistel on häbi oma pere ja sõprade ees. Nad on tihti aastaid vaikinud ja kannatanud. Lisaks tunnevad nad süüd, et on sellise partneri valinud. Me usume, et ajakiri EMA aitab naisi jõustada, et igal emal on sisemine jõud kaitsta oma lapsi ja hoida ennast,“ rääkis Albrant.

Ühiskonna teadlikkuse tõstmiseks kogub ja avaldab ajakiri EMA lähisuhtevägivalla kogemuslugusid. Lisaks kestab jaanuari lõpuni annetuskampaania, kus pühadeks loodud eripusade tulust läheb 10% Virumaa Naiste Tugikeskusele juriidilise ja psühholoogilise toe korraldamiseks. Loe rohkem kampaania kohta SIIT.

Kuhu pöörduda?

· Naiste tugikeskus on koht, kuhu naine saab helistada ükskõik mis kellaajal, et saada kriisinõustamist ja abi.

· Vajaduse korral saavad naine ja tema lapsed tugikeskusest ajutist majutust. Lisaks saab naine vajaduse järgi juhtumipõhist juriidilist ja psühholoogilist nõustamist.

· Ohvriabi number on 116 006, tugikeskuste kontaktid ja rohkem infot leiab saidilt naisteliin.ee.