Põhjuseks sinu juustega seotud muredele võib olla hoopis psoriaas, mis on salakaval nahka kahjustav haigus. Dermatoloog Mona Gohara sõnul võib selle ravi olla üsna keerukas, omades palju erinevaid võimalusi nagu paiksed ravimid, UV-valgus ja bioloogilised ravimid. Edukas psoriaasist vabanemine sõltub samamoodi sellest, mida naha jaoks teed ja mida mitte.

Psoriaas kui põletikuline nahahaigus põhjustab nahal ketendavaid laiku, mis tekivad enamjaolt just peanahale aga ka küünarnukkidele ja tuharatele. Dermatoloogi sõnul tasuks psoriaasi ägenemise vältimiseks hoiduda kõigest, mis võib nahka ärritada ja eraldi toob ta välja kõige hullemini mõjuva – parfüümi.

Lõhnained on sagedasti nahaärrituste põhjustajad, mistõttu on põletikuse nahahaiguse, nagu psoriaasi puhul eriti soovitatav neist eemale hoida, et lisaärritust ei tekiks. Kui raske see ka poleks, hoia parfüümist eemale, et nahk saaks end tugevdada ja haigusega võidelda.

Kindlasti hoia silm peal ka ilutoodetel, milles tihtipeale lõhnaaineid keemiliste lõhnade varjamiseks kasutatakse. Seega toode, mida reklaamitakse lõhnavabana võib siiski parfüümi sisaldada. Loe silti ja veendu, et tegu oleks lõhnavaba tootega.

Lisaks lõhnavabadele toodetele tuleks jälgida ka näo- ja naha puhastusrutiini. Naha hõõrumine karmide seepide ja pesuvahtudega teeb psoriaasi hullemaks. Kasuta õlibaasil puhastusvahendeid, mis eemaldavad efektiivselt meigi ja mustuse, kuid ei ärrita sel ajal nahka.

Allikas: Wellandgood