1. Oled ka varem selliselt end tundnud

Kui oled selles olukorras ka varasemalt olnud, siis oled sellest samamoodi läbi saanud. Võimalik, et see ei tulnud kergekäeliselt, kuid said sellega hakkama. Tuleta meelde, et said siis hakkama ja nüüd on see veelgi lihtsam, sest oled ajaga kogunud tarkust ja teadmisi. Kui sulle isegi tundub, et kogu maailm on sinu vastu, siis usu, et tuled selle kõigega toime.

2. On normaalne, et end hästi ei tunne

Tugevus ei ole see, kui teeskled, et kõik on korras olukorras, kus see nii ilmselgelt ei ole. Sa ei ole tugev, kui mitmekümne erineva asjaga samaaegselt tegeleda püüad, sest kardad teistele pettumust valmistada. Tõeline jõud peitub hoopis iseenda vastu aus olemises. See on täiesti mõistetav, et sul vahel raske on, tegemist ei ole superinimesega. Meil kõigil tuleb raskusi ette. Kui näed vaeva mitmel rindel, siis ei pea seda teiste eest varjama.

3. Sa ei saa kõiki probleeme korraga lahendada

Pead võtma asju samm-sammult ja üks samm korraga. Sa võid küll end hulluks muretseda kõigi asjade üle, mis on vaja kindlaks kuupäevaks ära teha, aga fakt on see, et mitut asja korraga lahendada pole võimalik. Sellest lähtudes koosta plaan ja tee selgeks, mis järjekorras ülesandeid tegema hakkad. Tunne uhkust tehtud asjade üle.

4. Sa ei ole ainuke, kes end nii tunneb

Rasketel aegadel võib tekkida tunne, et olete ihuüksi, kuid see pole nii. Alati on inimesi, kes samu emotsioone läbi elavad. Kõik ei pruugi seda välja näidata, kuid sisemiselt on nad samuti murtud, ärevil või kurvad. Ära arva, et sinuga midagi halvasti on sellepärast, kuidas sa end tunned ja et teised tulevad sinust paremini toime. Sa ei ole ainuke, kes end niiviisi tunneb.

5. Sul on lubatud vaimse tervise paus teha

Lõõgastumine on lubatud, kui tunned end ülekoormatuna ja vajad puhkust. Sul on õigus enda jaoks paar tundi, päeva ja kasvõi nädala vabaks võtta, et end koguda. Enda eest tuleb hoolt kanda ja puhkus hoiab ära täieliku läbi põlemise. Liigne töötamine ja stress toovad kokkuvõttes sulle probleeme juurde. Kohtle end lahkelt ja võta vajadusel aeg maha.

6. Ainus, kellele pead meeldima, oled sina ise

Sa ei ole isekas, kui teed midagi enda jaoks. Kui tõmbled ilmaasjata ringi, et teistele muljet avaldada ja kõigega samaaegselt toime tulla, siis ei jää sulle aega, et enda jaoks midagi head teha. Sõpradele või perele mulje avaldamise pärast pole mõtet end üle koormata, sest nemad sinu elu kulgemise eest ei vastuta. Tee asju, mis sind õnnelikuna hoiavad.

7. Nutmine võib olla just see, mida vajad

Emotsioone pole mõtet alla suruda, arvates, et reageerid üle. Kui tunned, et soovid nutta, siis lase pisarad valla ja ela emotsioonid välja, selle asemel, et need sind sisemiselt sööma hakkavad. Emotsionaalse inimese juures pole midagi häbeneda.

Allikas: Thought Catalog

Jaga
Kommentaarid