„Seda ei ole võimalik sõnadesse panna. See, mis Ukrainas toimub, on kohutavalt valus ja ei ole mitte ühestki aspektist põhjendatud. Naised võitlevad sealt põgenedes enda ja oma laste elude nimel, soovides lihtsalt kaitset ja turvatunnet. Sealjuures peavad nad jätma oma mehed, vennad, isad ja meessoost sõbrad ja sugulased teadmatusesse. Ukraina naised on uskumatult tugevad, et nad suudavad selles olukorras säilitada kainet mõistust enda ja oma laste elude eest võideldes. Enamikul ei ole praegu mitte midagi. Neil ei ole püsivaid kodusid, neil ei ole riideid ja jalatseid ning neil puuduvad esmatarbed. Mitte keegi ei peaks mitte iialgi sellist kaotust ja valu üle elama. Sellepärast on oluline, et igaüks annaks oma panuse, kui väike see ka ei oleks, et aidata neil jälle elu üles ehitada. Me ei tea mitte keegi kunagi, millal endal võib sellist abi vaja minna,“ paneb ilusalongi tegevjuht ja püsimeigimeister Adriana südamele.

Tema plaanis koos abikaasaga ühele Ukraina perekonnale kodu pakkuda, aga olukord muutus. Kuna nad ehitavad praegu maja ja elavad ajutiselt üüripinnal, siis nende korteri omanik otsustas ootamatult korteri müüki panna ja nad pidid ise hakkama endale kuni oma kodu valmimiseni uut elamist otsima. Kuna kogu see olukord oli nii kaootiline, siis ei hakanud nad seniks kellelegi kodu pakkuma, kuni neil endal mingit kindlat pesa veel tekkinud ei ole.

Kiirelt sai otsustatud ukrainlastele pakkuda tööd

„Vähim, mida me sel hetkel teha saime, oli neile tööd pakkuda. Mõte liikus väga kiirelt edasi ja meie aktivistist juhataja Tanel hakkas kohe asjaga tegelema ning nädalaga võtsime enda juurde tööle neli Ukraina kodanikku. Nadja ja Regina on juuksurid, Olga küünetehnik ja Ljuba püsimeigi tegija. Aprilli alguses lisandub üks küünetehnik, kes hakkab peale küünte ka pediküüri pakkuma.

„Kuna ma ise olen püsimeigi spetsialist ja koolitaja, siis Ljubaga on mul väga lihtne kontakti leida, kuna tegutseme samas valdkonnas. Ma olin enne seda tegelikult juba pikka aega otsinud ühte andekat spetsialisti, keda enda käe järgi täiendavalt välja koolitada, et ma saaksin oma kliente kellelegi usaldada, kui mul ei jätku nende jaoks aega. Kuna Ljuba on äärmiselt andekas meister ja tal on väga ilusad tööd, siis saab see temaga kiire ja lihtne olema. Me võtame kindlasti enda südameasjaks, et tema kliendibaas kiiresti täituks, jagan temaga oma trikke ja aitan tal Eesti klientidega kiiresti kontakti leida,“ on Adriana rahul.

Jaga
Kommentaarid